dijous, de novembre 30, 2006

WILAIA SAHRAUÍ. Xarxa per un Sàhara lliure

Des de Horta i des de Lleida, han pres la idea de formar una WILAYA a la xarxa i vista la vitalitat d'uns i la de l'altra, ... doncs crec que acabarem per constituir-la.

Crec que la WILAIA Sahrauí, hauria de ser una eina però també un servei. Un servei d'informació, i no sols periodística. Hauria de ser un lloc on trobar recursos, opinions, gent solidària, ...

Us proposo que a més de constituir la XARXA SAHRAUÍ, aquesta quan disposi de recursos pugui fomentar el coneixement dels sahrauís a tots nivells ... dotant de recursos tant als que desconeixen aquest poble com pels que el vulguin estudir, glossar, defensar, ...

No estaria malamentque la WILAIA SAHRAUÍ, pugui fomentar un premi a l'estudi de la cultura, la música o la lluita política dels sahrauís ... un PREMI SARXA PER UN SÀHARA LLIURE, no estaria malament ... i podriem involucrar el mon universitari, el periodístic, ...

Potser us esteu preguntant, perque hi ha el logo de la UNION NACIONAL DE MUJERES SAHRAUÍS encapçalant aquesta entrada .... és que és un dels millors logos que he vist i no sols en el mon sahrauí ... és preciós. M'agradaria que el logo de la WILAIA SAHRAUÍ pugui tenir un caràcter similar.

La Xarxa per un Sàhara Lliure, ha de tenir un abast global i amb un missatge inequívoc: LLIBERTAT PEL POBLE SAHRAUÍ i ha d'incorporar quelcom de similar al lema de la UNMS:

LUCHA, LIBERTAD, PROGRESO

1 comentari:

SÀHARA HORTA ha dit...

Perfecte Toni!

Ara si que ja hem donat el primer pas!

Començant pel nom, ‘WILAIA SAHRAUÍ. Xarxa per un Sàhara Lliure’, ‘WILAYA SAHARAUI. Red por un Sáhara Libre’, és una molt bona síntesi. Té grapa.

En pocs dies, al teu bloc han sortit idees sobre el què i el com podria ser aquest projecte. Tu ara n’afegeixes unes quantes que són molt interessants. Creiem que com diu l’Antònia, s'imposa una reunió [que fins i tot podria ser virtual], sense, però, que això impliqui un calendari apretat, ja que del contrari això pot provocar problemes de rendiment (en el nostre cas, segur).

Des de SAHARA HORTA pensem que és bo parlar-ne públicament per tal que sorgeixin idees, però també ho és el fet que cal valorar clarament els objectius (a banda de les implicacions), el públic potencial (si és una xarxa mundial, que creiem que sí), la qüestió idiomàtica, els recursos humans disponibles, etc.

Pensem que ara hem de continuar treballant amb la idea i planificar una trobada (presencial o virtual) entre la gent interessada. Prèviament, aniria bé elaborar un document: amb els objectius generals (tenint present els recursos humans disponibles), la proposta de nom de la xarxa, idees sobre el logo (certament, el de la UNMS és molt maco), declaració de principis + missatge + lema de la xarxa (que tothom que en formés part hauria d’assumir i fer visibles a la seva web o bloc; bé, és el que pensem), els recursos que tenim ara o podem tenir (¿hi ha algú amb temps per muntar i mantenir una web o bloc de la ‘WILAYA SAHARAUI’?). I en funció dels recursos humans, sobretot, fer un primer esbós d’una estratègia de funcionament.

Des de SAHARA HORTA pensem que aquest projecte és engrescador i súper necessari, però també hem de ser realistes i anar pas a pas. Sempre es pot fer un plantejament dividit per fases. Nosaltres ara mateix no podem plantejar-nos treballar en una nova web, però si podem ajudar a impulsar la versió ‘senzilla’ de la xarxa, en la línia dels comentaris que hem apuntat en aquest mateix bloc sobre el tema. Tanmateix, pensem que tant vosaltres dos, com potser altres companys/es de Catalunya o de fora, si se’ls fa arribar la idea és molt possible que s’hi apuntin i que trobem gent per anar més de pressa i més enllà.

Donem per fet, doncs, que més ràpid o més lent el projecte ‘WILAIA SAHRAUÍ. Xarxa per un Sàhara Lliure’ tira endavant.

Continuarà.

Una abraçada,

SAHARA HORTA