dilluns, de novembre 27, 2006

La web de SÀHARA HORTA

Potser algú pot pensar que el naixement de noves webs relacionades amb el poble sahrauís, pot ser una casualitat o una coincidència en el temps...

Si he d'escollir una de les dues posibilitats, prenc la segona ... una coincidència en el temps ... una coincidència en la solidaritat.

Les nostres webs, han de ser una eina en el desenvolupament de la nostra solidaritat, una mostra que els sahrauís no estan ni estaran sols.

La veritat es que m'ha agradat molt aquesta nova web, els conceptes que la mouen i com en el cas de la web d'ACAPS GAVÀ, penso que és molt important començar a crear una veritable xarxa de webs sahrauís.

Podem crear una WILAYA internauta ... la WILAYA SAHRAUÍ, lliure, independent, tal com serà el Sàhara Occidental,

3 comentaris:

SÀHARA HORTA ha dit...

Gràcies Toni.

La web d'ACAPS Mataró / Solidaritat Sahrauí de Mataró també ens ha
agradat molt. I, sobretot, ens fa il·lusió i ens dóna ànims comprovar que anem creixent: vosaltres, ACAPS Gavà, nosaltres ...

Això de la WILAYA SAHRAUÍ és una gran idea. Podríem proposar-ho a la
resta del món sahrauí. Estaria bé inventar un concepte que ens uneixi a totes i a tots, ens identifiqui i ens doni projecció externa. Podríem obrir un breu període de pluja d'idees. Aquí va una suggerència més: Xarxa WILAYA GLOBAL.

I si estem d'acord, inclús algú de nosaltres (tu mateix si vols, ja que has tingut la primera pensada), podria fer un petit article explicant la idea, la justificació, animant a la gent a sumar-s'hi. El títol seria la 'marca' que proposem: 'Xarxa WILAIA GLOBAL' (en castellà es traduiria 'Red WILAYA GLOBAL'), 'WILAYA SAHRAUÍ' ... o el que sigui. Aquesta notícia la penjaríem alhora en diferents webs i blogs, i aniria signada per tothom que vulgui apuntar-s'hi a la iniciativa.

És cert que la xarxa internauta sahrauí ja existeix, amb nom unificat o sense, però ja sabem, vivim en un món ple de 'marques', i el nom no fa la cosa, però ajuda ...

D'altra banda, pertànyer a la 'Xarxa WILAIA GLOBAL' tindria un 'plus' i alhora seria quelcom ben senzill:

· Primer de tot, seria una decisió lliure i voluntària, naturalment.
· Les 'altes' serien un procés autogestionable. Per formar-hi part
d'aquesta xarxa només caldria posar el títol en la web i/o blog de qui ho decideixi, i a continuació ficar els enllaços de totes les webs i/o blogs que ja ho són (de la Xarxa WILAIA GLOBAL ...). Paral·lelament, qui es doni d'alta a si mateix hauria d'informar a les altres pàgines perquè ho sàpiguen i afegeixin la nova incorporació en les seves.
· La tercera condició seria la de promoure la circulació de la
informació entre nosaltres i incentivar la publicació d'informacions
intercanviables entre les diferents webs a través de la xarxa. Això ja
succeeix ara normalment i sense cap problema. La diferència seria fer-ho explícit, i posar la condició de que es citi sempre la font (per exemple, Poemario por un Sáhara Libre), afegint igualment 'Xarxa WILAIA GLOBAL', o el nom que escollim, com a 'marca' identificadora d'aquesta xarxa internauta sahrauí.
· Finalment, hi hauria una darrera (de fet seria una primera) condició per a tothom que volgués pertànyer: el compromís de la web i/o blog amb la defensa de TOT el poble sahrauí, de la seva llibertat i independència; la denúncia de l'espoli i la repressió que pateixen els sahrauís als Territoris Ocupats del Sàhara Occidental; el suport a la població que hi viu als campaments de refugiats de Tindouf; i el compromís de difondre aquesta situació i la lluita dels sahrauís a través de les web de la xarxa mitjançant l'intercanvi de la informació i la comunicació entre nosaltres.

Una abraçada,

SAHARA HORTA

Unknown ha dit...

La xarxa és un món fascinant i la blogosfera també ho pot ser. Avui mateix he llegit que els blogs influeixen i molt amb les compres, per davant de d'altres mitjans.
Les webs són més boniques però menys efectives segons el meu parer. Els blogs són més dinàmics i et permeten comentar tot allò que vulguis.
Un blog sol pot ser com una illa perduda enmig de l'oceà d'internet però si ens penséssim un logo amb una llegenda com blogosfera sahrauí o alguna altra i ho difonguéssim per tal de que tothom ens enllacés i enllaçar nosaltres penso que seria una gran cosa. Als Estats Units ha donat molt resultat i ha influit en el resultat de les eleccions.
És clar que hi ha un perill, que quan hi ha una notícia important tots la pengem la qual cosa seria un avorriment. Per això cal ser creatiu i no repetir-se.
També caldria incloure algun traductor per tal que la gent no catalanoparlant pogués entendre els continguts.
O fer-lo bilingüe.
Si fossim molts, amb un comptador molt visible (pur marketing) potser els polítics ens escoltarien o ens tindrien en compte.
Un exemple: proveu de buscar la blogosfera anti ZP (són uns fatxes fastigosos catalanofóbics i ultres) i veureu quin munt de gent hi ha adherid.
En parlem en una trobada propera o què?
Una abraçada, companys.
Antònia.

SÀHARA HORTA ha dit...

Antònia:

Pel que veiem, sembla que coincidim bastant en continuar avançant en la idea. Nosaltres insistim, però, en fer un plantejament eficaç i efectista però alhora el màxim de senzill i obert. Intentem ser realistes i pràctics. Per exemple, la blogosfera anti ZP requereix un mínim de gent que s’hi dediqui, un manteniment, etc. Hi ha algú amb disponibilitat per fer-ho?

Tanmateix, estem prou d’acord amb la teva opinió sobre les webs i els blocs, però pensem que una proposta com la que ara estem comentant fora bo que incorporés a tothom, també a les webs. D’altra banda, hi ha webs que tenen una estructura força dinàmica i participativa (o la poden tenir). La qüestió és sumar per enfortir el nostre ‘poder solidari’ i promoure intercanvis entre el màxim de ‘pro-sahrauís’ per tal d’estimular el nostre activisme.

La qüestió del ‘logo’ és molt bona idea. Un bon ‘logo’ + un bon nom seria clau. Per cert, nosaltres seguim pensant propostes : ‘WILAIA GLOBAL’ (per al títol principal) i ‘Xarxa per un Sàhara Lliure’ (seria el subtítol). O sigui: LOGO + WILAIA GLOBAL. Xarxa per un Sàhara lliure.

Respecte a la traducció, potser és qüestió d’aprofitar els nostres propis recursos, de combinar llengües, de traduir a diferents idiomes qui pugui, de compartir una mateixa notícia traduïda a distints idiomes en diferents blocs ... Nosaltres pensem que l’abast de la xarxa hauria de ser mundial (si més no l'objectiu, 'l'oferta'). Però si escollim un mecanisme ‘senzill’, com seria el d’inventar un logo + nom + una petita i bàsica declaració de principis de la xarxa + unes també curtes instruccions per autogestionar-se la incorporació a la xarxa, si optem per aquesta via la qüestió de les llengües entenem que és un tema a treballar des de cadascun.

'Si fóssim molts, amb un comptador molt visible (pur marketing) potser els polítics ens escoltarien o ens tindrien en compte'. Totalment d’acord!, Antònia. Si tècnicament fos factible (tenir un marcador comú que comptés simultàniament totes les entrades a qualsevol pàgina de la xarxa), ¡seria una idea genial!

Com ho veus tot plegat, Toni?

Companys i companyes, anem de bòlit, però està clar que segurament haurem de veure’ns per acabar-ho de parlar. Ara bé, tot el que puguem avançar ‘virtualment’ millor, i així també donem opció a que altra gent opini i s’afegeixi.

Una abraçada,

SAHARA HORTA