divendres, de setembre 11, 2009

Comunicat de l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) davant la celebració de l’11 de Setembre, DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

11 de Setembre, DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:cjULQPRAlQQZMM:http://www.histocat.cat/img/secc_v/vm_apu_04_01.gif
Un any més, els catalans i les catalanes, celebrem  la Diada Nacional de Catalunya, enmig de polèmiques polítiques a l’entorn de conceptes com el de nació o sobre el dret que podem tenir els catalans a debatre i a opinar sobre un dret bàsic com és el de l’autodeterminació.
Com  no podia ser d’altra manera, l’ACAPS, no pot obviar aquests debats ni es pot abstenir ja que sempre ha participat, de forma directa, en tots aquells actes i esdeveniments que han servit per reclamar allò que és propi de Catalunya, a ser reconeguda com a nació i per tant a exercir els drets que li pertanyen com a tal.
Com a entitat solidària amb el poble sahrauí, a més, volem recordar, en la DIADA NACIONAL DE CATALUNYA, que aquest poble, la nació sahrauí, té dret a exercir  el seu dret a l’autodeterminació, a decidir el seu futur i a construir, lliurement, la República Àrab Sahrauí Democràtica. Lluny d’això, els sahrauís veuen, per una banda, que han de viure, des de ja fa 35 anys, en els Campaments de Refugiats de Tindouf, o per l’altra, en els Territoris Ocupats pel Regne del Marroc, vivint, dia a dia, la repressió i la violació dels seus drets com a persones i com a poble.
L’ACAPS, en la Diada Nacional de Catalunya, us demana que recordeu  la causa dels sahrauís i reivindiqueu el seu dret a l’autodeterminació. També us demanem que junt a la senyera dels catalans, tingueu, al seu costat la senyera dels sahrauís com a símbol dels seus drets com a poble.
PER UNA CATALUNYA LLIURE
PER UN SÀHARA LLIURE
Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS)
11 de Setembre de 2009