dissabte, de maig 06, 2006

LA VISITA D'AMINETU HAIDAR, LA VEU D' ALI SALEM TAMEK I LA LLUITA DELS SAHRAUÍS PER LA SEVA INDEPENDÈNCIA

La visita d'Aminetu Haidar a Espanya i a Catalunya, és molt important i no sols per reforçar les conviccions dels que treballem en el mon de la solidaritat amb el poble sahrauí.

Aquesta visita ha servit, d'entrada, per reobrir el debat públic a l'entorn del dret a la independència dels sahrauís, al dret que ténen els sahrauís que pateixen l'ocupació colonial del Marroc a viure lliures en la República Àrab Sahrauí Democràtica independent. Al dret dels sahrauís que viuen exiliats als Campaments de Refugiats de Tindouf, a tornar a casa seva, després de 30 anys en la Hamada. Al dret de tot un poble a decidir lliurement sobre el seu futur, al dret dels sahrauís de construir un país.

La visita d'Aminetu Haidar i les manifestacions públiques d'Ali Salem Tamek, serveixen per afermar la condició del FRENTE POLISARIO, com a únic representant legítim del poble sahrauí (així ho explica Ali Salem Tamek, en l'entrevista que publicava ahir EL PAIS -d'on he extret la seva foto-).

També ha de servir per denunciar les mentides del règim colonial marroquí. En contra del que afirmen els representants colonials, encara queden 14 presoos polítics sahrauís en les infectes presons del Marroc, així com també encara queden 150 presoners de guerra i 500 sahrauís civils desapareguts

La visita d'Aminetu Haidar, ha de servir per denunciar les difícils condicions de vida que pateixen els sahrauís que viuen al Sàhara ocupat, que els porten a pensar, com podem llegir a EL PERIÓDICO d'ahir, a pensar que la única solució és la guerra.

En aquests moments difícils, cal recolzar més que mai, el FRENTE POLISARIO i el govern de la RASD, que han demostrat, al llarg de tots aquests anys, el seu respecte per la legalitat internacional i la seva voluntat de viure i treballar per un Sàhara independent.

El moviment solidari català amb el poble sahrauí, s'ha de mostrar més fort que mai, ha de fer arribar la seva veu al poble i al govern de Catalunya ... ha de continuar exigint al govern d'Espanya que es posicioni al costat dels sahrauís i del compliment de la legalitat internacional, que reconeix el dret a l'autodeterminació del poble sahrauí, cal que exigeixi la continuitat de la MINURSO en el territori i que actui, també, pel compliment de la legalitat internacional

Cal denunciar, els intents del Marroc per annexionar-se el Sàhara Occidental, sota una suposada autonomia, que no només viola els acords de les Nacions Unides, sino que també viola el dret dels sahrauís a decidir sobre el seu futur.

PER LA INDEPENDÈNCIA DEL SÀHARA OCCIDENTAL, PER LA LLIBERTAT DEL POBLE SAHRAUÍ