diumenge, de maig 28, 2006

Cal escollir energia neta

Aquests dies, GREENPEACE, està tirant endavant una campanya que crec que és molt important. Està donant a conèixer el seu Informe ELEGIR ENERGÍA LIMPIA, que podeu trobar en versió resumida a la següet adreça:

http://www.greenpeace.org/espana/reports/elegir-electricidad-limpia-c

En aquest informe podeu trobar les diferents formes de produïr energia neta:
- La termosolar
- Biomasa
- Eòlica
- La fotovoltaica
- Mini hidraulica
- Geotèrmica

I totes aquelles formes de produir energia, que per definició no son contaminants, però el que és més important, que ens allunyen de la dependència actual respecte l'energia nuclear i que poden fer front al fenòmen que pateix el nostre planeta del CANVI CLIMÀTIC. Per tant l'energia neta, és la que es produeix amb energies renovables i que son la millor forma de fer front a la destrucció que s'està duent a terme del nostre plan eta, a través de l'explotació d'energies brutes (nuclear, carbó, ... )

L'informe de GREENPEACE, ens alerta d'aquelles ofertes de les comanyies productores i destribuidores d'electricitat, que ens ofereixen tarifes d'energies renobables, sense que aquest fet signifiqui cap garantia sobre l'orígen de l'energia que consumim, ja que la xarxa no discrimina ni pot discriminar l'orgien de l'energia elèctrica que consumim a les nostres cases

Per tal de que amb els nostres diners no es pugui finançar l'emnergia "bruta" cal exigir el que s'anomena com a contracte bilateral, amb el que legalment s'asseguraria que els nostres diners van efectivament a la producció i distribució de l'energia neta. Cal assegurar que realment la distribuidora d'electricitat amb la que tenim contractada l'electricitat, ens justifiqui on compra i quin cost té l'energia que ens ofereix, que no barregi l'energia "bruta" amb la "neta".

Actualment no hi ha cap distribuidora que pugui garantir l'orígen verd de l'energia que consumim

També poden dir que no hi ha cap garantia pública d'aquest orígen

No hi ha una suficient separació entre producció i comercialització, fet que dificulta les garanties al consumidor

Cal un "etiquetat verd" de l'energia que consumim i una participació democràtica dels consumidors. Però sobretot calen polítiques favorables a les activitats mediambientals.

Ah! si realment en voleu saber més. Us podeu llegir l'informe de GREENPEACE