dimecres, de març 29, 2006

S'AMUNTEGUEN LES IDEES, TREIEM A LA LLUM LA NOSTRA SOLIDARITAT AMB EL POBLE SAHRAUÍ


Aquests dies s'amunteguen moltes coses en el nostre mon, en el mon dels sahrauís. Algú dirà que no totes les emocions que ens arriben son positives, es veritat, i des de aquí us he de dir que sóc clarament favorable a que es facin les colònies, les VACANCES EN PAU. No podia ser d'altra manera.

No és que pensi que sigui la única via o la més important de la nostra solidaritat amb el poble sahrauí, n'hi ha d'altres i a vegades el projecte més petit, no deixa de ser molt important per moltes persones, no deixa de ser el nostre vincle amb un mon millor, al que arribem des de les emocions, des de les nostres ganes d'establir vincles amb gent que viu molt lluny d'aquí, amb una cultura molt diferent a la nostra.

Si, aquests dies s'han amuntegat moltes coses. Divendres, la presentació "oficial" del Comitè Aminetu Haidar: tot un èxit, tant per les idees que hi havia en el ambient i les paraules dels ponents, que ens van parlar de les dures condicions en que viuen els presos polítics sahrauís, les pantomimes que s'han anat muntant en forma de judicis, ... , la importància de la presència d'un centenar de persones amb ganes de participar d'aquestes idees, amb ganes de treballar de forma molt positiva i pel poble sahrauí

Dissabte, al matí, presentació del Projecte VACANCES EN PAU, un altre èxit ... també moltes persones disposades a participar i a muntar un projecte que, ara, no es pot qüestionar. Cal agrair el treball de les persones que estan al darrera del projecte i que van contribuïr d'entrada a l'èxit de la presentació. Voldria tenir unes paraules pel material, que presentat per l'Antònia i en Joan: tant l'escrit, com l'audiovisual, que son la mostra més clara d'un nou estil, d'una forma de solidaritat (ells crec que m'agrairan que m'enrecordi de la Cecília, que tant hi ha treballat).

Dissabte, per la tarda, xerrada Sitges. Què us he de dir de l'amic Paco i de la Juana. Qùe us he de dir d'en Pedro i l'Ana? En Paco, per muntar una xerrada en la que vaig tenir l'oportunitat de participar, en Pedro i l'Ana per venir des de Mataró a escoltar en Paco ... i de pas a l'Abdelahe i potser a mi.

Dissabte al vespre: la notícia de l'alliberament de 30 presos polítics sahrauís ... és per això que estem treballant però també vaig tenir la impressió de que estavem a mig camí, encara hi havia a la presó, encara hi és, l'Ali Salem Tamek i els seus 36 companys ... els sahrauís, en general, van sortir al carrer amb les seves banderes per protestar en contra de Mohamed VI (de res li ha servit tant de control, tanta policia, ... els nostres sahrauís son així ... els volem així ... LLIBERTAT PEL POBLE SAHRAUÍ ... INDEPENDÈNCIA DEL SÀHARA OCCIDENTAL

Podria continuar, he participat de moltes altres impresions, però aquestes son les més importants per a mi. Les positives, aquelles per les que estic aquí, escrivint sobre unes persones que mostren amb molt d'orgull la seva MELFA o el seu DARRAH

AMB 30 ANYS N'HI HA PROU ... PER LA INDEPENDÈNCIA ... AMB EL POBLE SAHRAUÍ

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Gràcies en nom de la Cecília i en el nostre del Joan i meu.
S'agraeix trobar un espai per treballar en llibertat.
S'agraeix també que si menys no les idees siguin escoltades amb actitut oberta i sense creure que només uns quants elegits tenen la veritat absoluta.
Tant l'acte del Comitè Aminetu com la reunió de colònies van ser una alenada d'aire fresc, per fi, que ja tocava.
Dir-te que l'espot basat en la filmació serà passat a partir d'avui per tota la xarxa de TVs locals de Catalunya de manera desinteressada. Vol dir que 69 tvs locals entre elles BTV,l'emetran.
Un plaer trobar-nos tots. Digues a l'Anna que m'encantarà conèixer-la en la propera ocasió.
Mentrestant us envio una abraçada.
Ens veiem al vol charter el proper mes d'abril?
Endavant amb la feina i amb el blog, hi entro cada dia. Sempre és un plaer llegir-te.
Un petó.
Antònia.

Anònim ha dit...

HEM QUEDAT AMB EL PACO QUE FAREM "BOLOS" AMB LA CHARRADA....JO SOC EL MANAGER...JAJAJA.
GRACIES DOCTOR, DE TOT COR.