diumenge, de març 26, 2006

PRESOS POLÍTICS SAHRAUÍS ALLIBERATS. MANIFESTACIONS INDEPENDENTISTES A EL AAIUN, SMARA, DAJLA I BOJADOR

Avui, tornant de viatge, he pogut veure, amb molta alegria, com han alliberat 30 presos polítics sahrauís, entre ells Hmad Hammad. Una bona notícia, sense dubte, però encara en falten 37 més, com Ali Salem Tamek, Brahim Dahan, Sidi Sayeli o Mohamed Mahmud Hadi Keinnan.

Aquests dies, també, mentre Mohamed VI "visitava" el Sàhara Occidental, s'han produït manifestacions a diferents ciutats del Sàhara occidental, en favor de la independència dels sahrauís i rebutjant els projectes del rei del Marroc d'annexionar-se el seu país, fins i tot, contra totes les resolucions de la ONU i d'altres organismes internacionals. Tot i la pressió de les forces d'ocupació marroquines, que tenien instruccions per tal d'evitar qualsevol manifestació independentista sahrauí, no han pogut evitar que ciutats com Dajla, s'omplissin de banderes sahrauís.

Tot i les notícies de l'alliberament dels presos polítics sahrauís, s'han produït noves detencions. A El Aaiun, relacionats amb les manifestacions independentistes, van ser empresonats Jamal Al Husseini, Jenhaui Habibu Allah, Tunsi Chej, Mansur Darif, Omar Bailal, Abdelghani Kabdana y Blal Saghri i la a vicepresidenta de la Associació Sahraui de Víctimes de Violacions Greus dels Drets Humans Comeses per l'Estat del Marruecos (ASVDHEM) i antiga desapareguda, Djimi el Ghalia. Aquestes detencions, com moltes altres vegades, van estar acompanyades per la violació dels domicilis dels sahrauís, després d'una jornada de manifestacions en contra de l'ocupació marroquina, a El Aaiun.

A Bojador, van ser detinguts Mohamed Mohamedu i Mariem Salek, acusats de repartir banderes sahrauís entre els manifestants contraris als ocupants marroquins. També van ser reprimits violentament els manifestants que participaven en una manifestació anti marroquina a Smara.

Ja veieu, els sahrauís, volen la independència i nosaltres els recolzarem fins que l'aconsegueixin.

Segur que ens veurem en la Festa per la Independència a El Aaiun