diumenge, de març 12, 2006

PESQUEU EN UN ALTRE LLOC / PESCAD EN OTRA PARTE

Un aspecte que sovint no tenim present quan parlem del tema sahrauí, és el dels recursos naturals. L'explotació ilegal dels recursos naturals del territori del Sàhara Occidental, no sols vulnera els principis més elementals de la ONU, sino que ha d'avergonyir a qui signa acords amb el govern del Marroc, perque s'estan vunerant els drets dels sahrauís i estan justificant, en certa forma, la repressió marroquina en la terra dels sahrauís.

Per una vegada, els Estats Units actuen molt millor que la Unió Europea. Els Estats Units, quan fa poc van signar un Acord de Lliure Comerç amb el Marroc, van quedar exclòses les aigües territorials i el territori del Sàhara Occidental.

Ara, quan la Unió Europea, signa un acord pesquer amb el Marroc, no queden expresament excloses les aigües territorials sahrauís i sols la iniciativa dels serveis jurídics de països com Suècia, Alemanya i el Regne Unit, han fet arribar les seves reserves a aquest tractat.

Al mateix temps, grups d'activistes europeus han iniciat una campanya que sota el lema PESQUEU EN UN ALTRE LLOC / PESCAD EN OTRA PARTE, volen evitar que els vaixells europeus puguin arribar a pescar en aigües del Sàhara Occidental i volen denunciar la ilegalitat que aquest fet significa, ja que vulneren els Tractats Internacionals, que protegeixen els drets de pobles, que com a el sahrauí, pateixen la invasió i la colonització d'un país extranger

Cal recolzar aquest tipus de iniciatives, però ara mateix no sé com s'ha de fer. Potser per això sols se m'acudeix donar-hi difusió.

També estaria be, donar a conèixer aquestes inquietuts als nostres governs i demanar-los que es sumin als d'Alemanya, Suècia i Gran Bretanya, en la denúncia ... segur que tampoc és tan difícil

Amb 30 anys n'hi ha prou ... llibertat pel poble sahrauí

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Potser pensareu que sóc una pesada però de tota manera us diré la iniciatia que vaig prendre ja fa molt de temps. Quan vaig a comprar peix em fixo en el preu i també molt atentament en la procedència d'aquest peix. Per llei els cartellets ho han de dir i si no ho diuen ho pregunto clar i alt. Si l'origen és marroquí els dic que no en vull perquè no és de Marroc sinó del Sàhara i no seré jo qui contribuirà a aquest expoli natural.
Sobretot amb els cefalòpodes, sèpia, pop i calamar. Hi ha gent que em mira com si em faltés un caragol d'altra que es queda igual però sempre hi ha algú que assenteix amb el cap. I explico que no només per l'expoli i la injustícia sinó perquè el Marroc no respecta el repos biològic, de tal manera que el banc pesquer acabarà exhaurint-se.
Tampoc compro mai tonyina de la marca CALVO per la raó que les fàbriques conserveres són al Sàhara explotades pels ocupants.
Tant de bo la iniciativa de no negociar acords de pesca amb els invasors prosperi.
QUE PESQUIN EN UN ALTRE LLOC.
ELS RECURSOS DEL SÀHARA PELS SAHRAUÍS.

Anònim ha dit...

Toni,
gracias.
El mundo no sería ese sitio tan interesante por el que transitar, por el que experimentar y por el que estar si no hubiesen personas como tú.
Cuando a una se le desmontan los esquemas y piensa que este "tinglado" no vale la pena, siente el aliento honesto y ve tus manos llenas de honradez y sencillamente me queda darte las gracias, las gracias por existir.
RK.DH.G