dilluns, de febrer 13, 2006

EMERGÈNCIA SOCIAL I SANITÀRIA ALS CAMPAMENTS DE TINDOUF

Els Campaments més afectats per les inundacions, son per aquest ordre, 27 de Febrer, Ausserd i Smara.

En canvi, els d'EL AAIUN, com que va ser el més afectat en les anteriors, hi va haver una recolocació de les Haimes, les cases de fang i les infraestructures, en zones més elevades i protegides de l'aigua.

A Dajla, també ha plogut però els danys també han estat menors.

Als Campaments de 27 de FEBRER, AUSSERD i SMARA, hi ha una gran quantitat de famílies que ho han perdut tot, des de les haimes, les cases o les pertinyenses particulars, xifrant-se que hi ha un dèficit, ja, d'unes 20000 haimes, que caldrien per donar refugi a unes altres tantes famílies.
La Mitja Lluna Roja Sahrauí, a més alerta del perill d'epidèmies i del desenvolupament de diverses malalties relacionades amb la manca d'aliments i la infecció de les aigües.

HI HA EL PERILL D'UNA VERITABLE CRISI SANITÀRIA I ALIMENTÀRIA.
En missatges anteriors i en d'altres difosso per diversos mitjans ja s'alerta dels perills d'infeccions i de la necessitat de fer arribar ajut de forma urgent. De fet, diverses ONGs ja han iniciat campanyes de recollida de fons (Creu Roja, entre d'altres)

DES DE CATALUNYA TAMBÉ VOLEM SER SOLIDARIS AMB EL POBLE SAHRAUÍ I VOLEM AJUDAR EN LA RESOLUCIÓ DE LA CRISI EN QUE VIUEN ELS SAHRAUÍS.
S'està treballant per obtenir un llistat de medicines bàsiques que us farem arribar a tothom i que es faran arribar el més aviat posible als Campaments de Campanya que el govern algerià ha muntat en els Campaments.
Per altra banda, ben aviat s'obrirà un Conte Corrent per tal de centralitzar l'ajut en diners (el més necessari, perque és el que pot arribar més ràpid als Campaments)
De tot plegat, s'informarà el més aviat posible i serà una altra oportunitat per demostrar la solidaritat dels catalans i catalanes envers els poble sahrauí

Cal destacar l'agilitat amb la que ha reaccionat el govern d'Algèria en l'organització de l'ajut bàsic i més urgent als Campaments de Tindouf

QUE ES POT FER, SI ANEM ALS XARTERS DE SETMANA SANTA?
Si anem al xàrter de Setmana Santa, cal tenir npresent que el més important és que optimitzem el nostre ajut a les "nostres" famílies sahrauís.
És bàsic que els aportem diners, ja que els aliments bàsics estan més barats allà.
Que portem medicines bàsiques, com antidiarrèics i d'altres que ja ens indicaran des dels Campaments de Tindouf
Però sobretot, és molt important el nostre suport moral i que sentin la nostra presència al seu costat.

En fi, ÉS UN CAS D'EMERGÈNCIA SOCIO SANITÀRIA: cal que tots i totes i les institucions participin en la seva resolució

1 comentari:

Casino Tips ha dit...

The remarkable answer :)