dimarts, de febrer 21, 2006


Concentració en suport al poble sahrauí i per la llibertat dels presos polítics sahrauís
Porteu espelmes per la llibertat del poble sahrauí

Amb aquest acte, el COMITÈ AMINETU HAIDAR per l’Alliberament dels Presos Polítics Sahrauís, volem donar a conèixer la situació en la que viu el poble sahrauí.
- Per una banda, la situació d’emergència humanitària en la que viuen els sahrauís que viuen en els Campaments de Refugiats de Tindouf, que han patit les conseqüències d’una tempesta tropical, que els ha fet perdre el 50% de les infrastructures i de les cases en les que vivien, deixant 50000 persones a la intempèrie. És per això que demanem la vostra solidaritat i us facilitem el següent compte corrent,
ACCIÓ SOLIDARIA AMB EL POBLE SAHARAUI:
2100 0829 01 0200796510 de LA CAIXA.

- Per altra banda, volem denunciar la situació dels activistes sahrauís, que protesten i treballen pacíficament per la independència del seu país, el Sàhara Occidental i contra l’ocupació colonial del regne del Marroc. Molts d’ells empresonats en les presons marroquines en unes condicions de vida molt dolentes, patint, sovint, tortures i processos d’aïllament.
- Us volem fer arribar les ànsies d’independència del poble sahrauí i recolzar totes aquelles iniciatives que partint del poble sahrauí, volen donar a conèixer la seva situació d’indefensió davant les forces d’ocupació marroquines. Volem donar a conèixer les ànsies dels sahrauís de participar d’un referèndum d’autodeterminació, avalat per l’ONU i que ha de portar cap a la seva independència.
- Volem denunciar l’explotació il·legal dels recursos naturals i pesquers que son patrimoni dels sahrauís, per part de les autoritats d’ocupació marroquines i dels qui s’avenen a participar d’aquesta expoliació.
- Per fi, volem demanar a la comunitat internacional que compleixi amb les seves obligacions amb el poble sahrauí, vetllant per complir amb el procés de descolonització i al govern d’Espanya que lideri aquest procés, com a país que ha de portar a terme aquest procés d’autodeterminació.
Concentració en suport al poble sahrauí i per la llibertat dels presos polítics sahrauís
Lloc: Plaça Sant Jaume – Barcelona – a 2/4 de 8 de la tarda