diumenge, de juliol 29, 2012

No volem que ens retallin el nostre dret a cooperar amb els sahrauís

La situació dels sahrauís cada cop es pitjor i no sols pel pas del temps que ja es un motiu prou important sino que a més són víctima de situacions creades per tercers. Aviat farà 36 anys que una part important dels sahruís viuen en l'exili en Campaments de Refugiats en mig del desert i aquells que haurien de formar part de la solució no sols no ho fan, sino que cada vegada generen més problemes. El govern d'Espanya enlloc de buscar una solució ràpida i justa per als refugiats, ara no sols retalla els ajuts si no que a més fa marxar a aquelles persones que treballen als Campaments per tal de millorar la situació del dia a dia dels nostres amics. Segur que si el govern d'Espanya s'apliqués a buscar una solució justa pels refugiats sahrauís i fos tan eficient com ho ha estat avui, la RASD, seria una realitat en tot el territori del Sàhara Occidental. El problema no son els cooperants, el problema és el manteniment d'una situació injusta com la que viuen els sahrauís.

Avui hem vist i tots i totes ens hem queixat de  l'expatriació dels cooperants espanyols que estaven treballant als Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf i tots i totes hem coincidit en dir que no hi ha motius per fer-ho, que els que treballem amb els sahrauís sabem a que ens exposem quan anem a fer cooperació amb els nostres amics sahrauís. Que la decissió del govern espanyol sols afavoreix als terroristes i als que volen que es desmuntin els Campaments de Tinduf i per tant, afavoreix directament als que volen acabar amb la causa sahrauí i al final afavoreix al Marroc.

Cal explicar i això no ho fem, com afecta la retirada dels cooperants als sahrauís en si mateixos. En primer terme perden aquelles persones que els ajuden en el dia a dia: els metges, els que treballen en els projectes solidaris, ja siguin de caràcter social, educatiu o sanitari, però sobretot perden el contacte amb el món, amb el moviment solidari, amb tots els que creiem que els sahrauís tenen raó i no  volem que la seva veu es perdi al desert, tal com passa en els Territoris Ocupats pel Marroc.

Les famílies sahrauís ara tenen por no sols de que la seva sitaució empitjori radicalment, que ja fa dies que es pitjor, perque els que ara retiren els cooperants, abans han "retallat" els projectes solidaris i els recursos que es destinen a l'alimentació. Els sahrauís ara també temen que ara als solidaris no ens deixin anar a visitar-los i que a ells i elles també s'els "retalli" una de les raons per les quals ells lluiten.

Els solidaris i solidàries amb el poble sahrauí cal que anem als Campaments i que exigim que a nosaltres no s'ens retalli el nostre dret d'anar a cooperar, que no s'ens retalli la nostra solidaritat i el nostre acompanyament als amics sharauís.

Ara més que mai cal lluitar per un Sàhara Occidental lliure i independent!!!!