dilluns, de juliol 23, 2012

MAHJUBA


            Totes i tots els que hem estat en contacte amb el moviment solidari amb el poble solidari hem conegut la força d’una dona, na Mahjuba, que sempre ens animava a continuar lluitant, a treballar per tal que els sahrauís puguin retornar a casa seva, lliures i independents.
            Seria injust només parlar de na Mahjuba dels esdeveniments públics i també cal parlar de la dona que era una mena de gran mare per tots els sahrauís que  viuen o passaven per Catalunya. Tots ells i elles sabien on era la casa de la Mahjuba i la Juera, ja fossin activistes d’un costat o l’altre del mur, malalts o simplement gent de pas. També, la gent del moviment solidari, sabíem que podíem contar amb ella per qualsevol acte o esdeveniment que donés a conèixer la causa del poble sahrauí.
            Ella ara ens ha deixat, allà al desert de la Hammada de Tinduf, a la terra de l’exili dels sahrauís, sabem que la seva il·lusió era tornar a veure la seva casa, la seva terra, abans de morir i no ha estat possible. Cal que treballem perquè els sahrauís, TOTS i TOTES, puguin retornar a casa seva. Sabem que seria la seva màxima il·lusió. La Mahjuba (ella era una gran creient) segur que ho veurà molt a prop d’Al·là.
            Des de l’ACAPS Federació, volem fer arribar el nostre condol a la família i a tots els sahrauís de Catalunya, Espanya i el món i esperem que l’exemple de na Mahjuba ens ajudi, a tots plegats, a continuar la lluita per la llibertat del poble sahrauí fins la victòria final.


Núria Salamé  i  Toni Guirao
Federació ACAPS