dijous, de juliol 19, 2012

ACAPS CELEBRA L'ALLIBERAMENT DE L'ENRIC, L'AINHOA I na ROSSELLA


ACAPS CELEBRA L'ALLIBERAMENT DE L'ENRIC, L'AINHOA I na ROSSELLA

Barcelona, 19 de Juliol de 2012

Enric Gonyalons, ONG Mundubat
Ainhoa Fernández, Associació d'Amics del Poble Saharaui d'Extremadura
Rossella UrruONG CISP (Comitato Internazionale per lo Sviluppo dei Popoli)
 
La Federació ACAPS expressem la nostra alegria per l’alliberament dels cooperants Enric Gonyalons, Ainhoa Fernández i Rossella Urru. Tots tres han sofert la violència del segrest i de la manca de llibertat, per culpa d’un grup armat, mafiós, violent, sectari i fonamentalista. Cap ideologia o creença religiosa justifica un segrest i cal condemnar-ho enèrgicament quan succeeixi i donar suport a les víctimes i al seu entorn personal. Desitgem que s’aclareixin els fets, que es jutgin els culpables i que es doni suport a les víctimes, si bé mai serà prou reparat i recompensat. Una exigència que fem extensible a totes i tots el presos polítics sahrauís segrestat, empresonats o desapareguts per les forces d’ocupació marroquines.

D’altra banda, volem manifestar el ferm propòsit de continuar cooperant amb el poble sahrauí, en projectes de cooperació i de solidaritat, donant suport als activistes sahrauís de la zona ocupada, denunciant les polítiques contra la legalitat internacional que duguin a terme els governs locals, autonòmics, estatals, Europa o l’ONU. Exigim que l’ONU exerceixi el mandat per la qual va ser creada, que la MINURSO vetlli pel respecte dels drets humans i que es dugui a terme inapelablement el referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí.

L’Enric, l’Ainhoa i la Rossella han estat víctimes d’un segrest, ell i elles ens donen la força necessària per ser més que mai solidaris amb el poble sahrauí, decidits i sense por.

Benvingut, benvingudes i una abraçada, company i companyes.

Visca el Sàhara lliure!
Federació ACAPS