dilluns, de setembre 24, 2007

L'art i la llibertat


Aquesta és una de les imatges d'art sahrauí, que de tant en tant ens regala na Goufia en el seu blog.

L'art està totalment implicat en la lluita del poble sahrauí perque, com no pot ser d'altra manera, en un poble lliure, el seu art, és la seva màxima expressió i per tant la màxima expressió de les seves ànsies de llibertat.

En un mon, com l'art, on des de principis del segle XX, es parla de compromís social i com no pot ser d'altra manera, aquest concepte s'aplica o no s'aplica en funció del moment polític i social en el que es viu, en el mon sahrauí aquest concepte està més viu que mai. Possiblement, en cap altre lloc del mon trobarem un art, uns artistes, més implicats en la lluita del seu poble. Aquest és potser la màxima expressió, de la necessitat de l'art de viure en llibertat, i mentre que no es produeixi aquest fet, la implicació social de l'art sahrauí, és un fet innegable.

És un fet, a més, imprescindible, ja que la cultura i l'art, son fets substancials a un poble que estima la llibertat

5 comentaris:

Txell ha dit...

Hola Toni,
No tenia el coneixament del bloc de la Goufia i ara mateix el poso a enllaços.
Aquesta imatge és maquíssima i penso, com molt bé dius, que l'art és una implicassió total en la lluita, en aquest cas en la lluita per la independència del Sàhara.
Per cert m'agrada molt la foto amb la Hassina, un regal del viatge a Tifariti.
Una forta abraçada,
Txell

* ens veiem el dia del concert, si podeu clar.

Unknown ha dit...

Txell:

Encara tinc alguna altra sorpresa, però el blog dee na GOUFIA és molt bo, com podràs comprovar.

La foto es teva, ja ho saps. Si ho recordes ja quan me la vas donar, ja et vaig dir que era preciosa ... no en vas fer gaire cas i resulta, i es veritat, que és una de les imatges més boniques que tinc dels meus viatges als Campaments. A més, em recorda el nostra viatge a TIFARITI i tots els bons moments que vam passar per la terra dels Homes i les Dones Lliures
Toni

Txell ha dit...

Toni:
Jo també la trobo preciosa la foto, i també em recorda moments d'aquell innolvidable viatge. M'alegro d'haver-la fet, de haver-hi sigut i de compartir aquests records al Sàhara de veritat.
Txell

Anònim ha dit...

m'encanta la cançó!!!!us ho dic en serioo! la millor cançó que he escoltat en tota la meva vidaa!

de part de l'...: teniu tan mal gust..! q val més q us dediqueu al parxis, aquesta cançó em taladra el cap!

aQi s'acaba el meu cuestionarii!!


de part de la ...: digueume d'on eu descarregat aQesta cançó tan makaa! esk mencantaa! us donaria un pin per haverla posat!!!


inga genn!! THE BEST SONG IN THE WORLD!!!

Anònim ha dit...

M'ENCANTAA!