dimecres, de març 07, 2007

La independència, la única sortida


Sembla que ara quan ens volen vendre històries d'autonomies "a l'europea" completament ilegals i contràries a la legalitat internacional, tornen a sortir temes de la realitat, d'aquella que hem d'afrontar els ciutadans dia a dia.

Com podeu veure aquí sota, Reporters Sense Fronteres, denuncien els atacs, detencions i expulsions de periodistes que han anat al llarg del temps al Sàhara Occidental per informar de les condicions de vida i de la repressió que pateixen els sahrauís.

Aquestes informacions es donen, curiosament, quan el govern d'Espanya, un govern d'esquerres i que rep recolzament des de la seva esquerra, es postula com a soci del rei de Marroc, no sols en termes econòmics sino que sembla que pot cedir a les pressions del marroquins respecte el Sàhara Occidental. Des de l'esquerra, sols es poden acceptar solucions justes a problemes, a més, que s'han provocat per una mala gestió de l'estat espanyol, en la seva sortida del Sahara Occidental.

Ara algú diria que és injust dir que Zapatero té la culpa de la situació en que viuen els sahrauís, i ho és, però el que si li podem demanar al President d'Espanya, que el nostre país actui de forma justa, que assumeixi el seu paper i que tot i les dificultats, apliqui respecte el Sàhara i els sahrauís, allò que la consciència i la justícia ens diuen que s'ha de fer: respectar el drets dels sahrauís a decidir sobre el seu futur.

Aquest dret no és producte de cap caprici, sino que és un dret reconegut, fins i tot, pels seus enemics, els marroquins quan els anys 90 quan es va signar l'aturada de la guerra. És un dret que la pròpia Espanya estava disposada a aplicar, per ordre, si voleu, dels principis de descolonització que la ONU, encara avui, diu que s'han d'aplicar.

En el cas del Sàhara Occidental, no és pot canviar els drets de les persones per diners. Des de l'esquerra i des de la justícia, cal defensar el dret a l'autodeterminació dels sahrauís.

MOBILITZEM-NOS PER LA INDEPENDÈNCIA DELS SAHRAUÍS
Tenim bones eines, tenim la voluntat de treballar per una causa justa. Ara no els podem deixar sols!!!


Notícia extreta de http://www.saharalibre.es
Reporteros sin Fronteras (RSF) dice que los periodistas que informan sobre el conflicto son acosados. Desde el inicio de abril de 2005, al menos 10 periodistas han sido atacados, arrestados o expulsados de Laayoune, capital del Sahara Occidental, donde los saharauíes han estando celebrando manifestaciones contra la ocupación marroquí.

Las autoridades marroquíes han estado empleando varios métodos para controlar la información acerca de las manifestaciones, primero al impedir a los reporteros la entrada al Sahara Occidental y luego organizando giras guiadas estrictamente controladas por el territorio. En otros casos, la policía empleó la violencia para intimidar a la prensa.

Salama Zoukani, un técnico de una estación de televisión local, fue violentamente golpeado por fuerzas de seguridad el 25 de mayo de 2005. Otra periodista, María Cristina Berasain del diario español en vasco "Berria", fue expulsada del Sahara Occidental el 2 de junio.

Marruecos se apoderó la mayor parte del Sahara Occidental después de que España se retiró del territorio en 1975. El Sahara Occidental es rico en fosfatos, pescado y aceite, y ha estado en el centro de las conversaciones de paz organizadas por la ONU entre las autoridades marroquíes y el independentista Frente Polisario durante los últimos siete años.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'ha agradat el teu bloc sobre els sahrauí, entre altres temes, però, com en altres espais, trobo a faltar informació sobre la situació dels sahrauí que viuen a la zona ocupada, el que està passant ara mateix allà i el que necessiten. Als mitjans de comunicació oficials pràcticament no es parla i això, intencionadament o no, no és positiu per a una resolució autèntica i legitima del conflicte. Suposo que hi estaràs d'acord,
Josep Lluís Sánchez Palacios

Unknown ha dit...

Tens raó, però si coneixes els problemes i com precísament denuncio en aquest post, hi ha una veritable muralla que vol evitar que es doni a conèixer la situació dels sahrauís dels territoris ocupats.

Està dins de la meva voluntat donar a conèixer la situació dels territoris ocupats i a banda d'informacions concretes, crec que en el meu blog és un dels llocs a on es poden trobar més informacions, reflexions ... sobre el Sàhara Occidental ocupat pel Marroc

Fins aviat

TONI