dimarts, de novembre 04, 2008

Més racisme, ara també quan vas al metge. Aixafem el FEIXISME


L'altre dia vaig veure en el blog de na Zel, aquesta imatge, i avui em serveix per denunciar el feixisme quotidià que pateixen tots aquells que tenen un color de pell que pot resultar perillós per segons qui.

Avui, a na Fartimetou se li ha dislocat l'espatlla 2 vegades i com que ja era tard i si demanes hora al CAP, te la poden donar per uns quants dies més enllà, hem decidit portar-la a URGÈNCIES NO HOSPITALÀRIES, enteniem que el que tenia no era prou urgent com per anar a l'hospital.

La sorpresa, li han donat a ella i a la meva filla gran, na Mireia al CAP del Camí del Mig (Mataró) les anaven arraconant, mentre tant, anaven entrant gent de pell blanca, que eren atessos correctament. Al final, ja cansades d'esperar i de veure que no sols no eren atesses sino que tothom els passava al davant, na Mireia ha anat a comunicar a la persona encarregada de rebre els malalts que marxava.

Aquí han començat les males maneres, perque llavors aquesta persona que es suposa que està per atendre temes mèdics sols s'ha interesat per la nacionalitat de na Fatimetou i per dir-nos que que feiem allà i que no era ell lloc d'acudir per aquest tipus de persones (més fosques i magribines, es clar) ... males maneres, racisme, feixisme, ... QUINA VERGONYA que això passi a la meva ciutat ... espero que aquesta vergonya sigui col·lectiva i es treballi per acabar amb el racisme latent que m'arriba últimament.

El tema de no deixar entrar al CLAP a un noi saharaui, és queda en quasi una anècdota (per mi evidentment no ho és) al costat de persones que han d'atendre malalts i que de forma aleatòria i vergonyant decideix donar entrada a la gent pel seu color de pell.

Al final, han visitat a na Fatimetou, no esperaven que la família d'en Toni, na Cristina, na Mireia, na Irina i na Fatimetou, fos una família magribina que parlés tan be el CATALÀ (perque com en altres casos i quan anem amb na Fatimetou, patim el fet de tenir una nena immigrant a casa) ... potser si aquesta família sols parlés àrab o amazigh o malparlés el castellà o el català, encara estari veient com els ALTRES, eren atessos mentre ells estaven allà esperant i aguantant els xàfecs de qui s'erigeix jutje i no en professional mèdic.

Per cert, la metgessa, perfecte

També podeu trobar aquest text a L'ULL DE LA LLIBERTAT

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Toni,ahora mismo estoy indignadísima,parece mentira que puedan haber compañeros míos(por así decirlo)que tengan tan poca ética,moral y vergüenza.Me duele como si se lo hubieran hecho a uno de los míos,porque Fati es una de los míos.Supongo que no lo habrás dejado así y pondrás una reclamación.Gente de ese calibre merece estar en la p.calle.
Por culpa de estos racistas,etc...
pagamos justos por pecadores.
No lo dejes,haz la reclamación,hazme caso.
Un abrazo para todos

Anònim ha dit...

NO QUERIA QUE SALIESE ANONIMO.SOY ANA RÓDENAS

Antònia P. ha dit...

Dic el mateix que l'Anna Ródenas. Vergonyós i de jutjat de guàrdia.
Un petó per a tots.

Anònim ha dit...

Entiendo los colapsos de las salas de espera de los centros sanitarios. Saturación y falta de personal.
Entiendo que el especialista que deba atender este ocupado en otro caso mas complejo, incluso en quirófano operando un caso vital.
Fatimetou, como cualquier persona que disponga de tarjeta sanitária, tiene derecho a esta atención. Incluso los que no disponen de ella pueden acudir a Urgencias para ser atendido. La cuestión burocrática ya se arreglará mas tarde.
Lo que me cuesta entender es la falta de profesionalidad, respeto y sensibilidad hacia la persona por parte de quién os atendió.
No obstante ocurre. Y no hay excusas para ello.
Podeis acudir a "Atención al Usuario" del centro para presentar la correspondiente "queja"

Espero que no se repitan las últimas experiencias que habeís "sufrido" y que tengais "Baraka".

¿Cuantos saben que el nombre del futuro presidente de los EEUU, Barack, viene del árabe "Barak"?
Seguramente muy poquitos......

Un abrazo para todos

Paco-Sitgesmara

storico ha dit...

Paco i que en Barack Obama, es diu BARACK HUSSEIN OBAMA

zel ha dit...

Quan llegeixo això, només em surt la paraula cabrons, ho sento, però no tenen perdó de cap dels déus que hi pugui haver... Em dol tant i tant... com es pot ser tan animal? Denunciem la xenofòbia sense vergonya, sense por, sense parar, i després parlen de les grans virtuds...