diumenge, de gener 21, 2007

Els sahrauís al Fòrum Social Mundial de Nairobi
















Les reivindicacions del poble sahrauí estan essent recollides pel que podem considerar com a la plataforma més important dels que lluiten en contra del colonialisme i de la globalització. Al llarg de les sessions del Fòrum i de la marxa de més de 80000 persones que va culminar la convocatòria a la capital de Kenya, cal destacar el protagonisme de la reivindicació de la independència pel Sàhara Occidental i la denuncia de la repressió colonial del Marroc als territoris ocupats.

Segurament, cal anar més enllà, del reconeixement dels drets dels saharians a decidir sobre el seu futur i a accedir a la seva independència, cal que els organismes internacionals culminin els processos iniciats, cal que es compleixin les resolucions de la ONU.

També cal que s'acabin accions com la protagonitzada pel Programa Mundial d'Aliments que manté bloquejada una partida de 2,7 milions d'Euros i tots els programes protagonitzats per països com a Finlàndia o Espanya (1,5 milions d'Euros).

La Mitja Lluna Sahrauí, denuncia ja fa dies que els magatzems d'aliments, dels que surten els ajuts alimentaris que proveeixen els refugiats sahrauís, estan buits i que fins i tot hi ha partides d'aliments que s'havien d'haver repartit a principis d'aquest mes, que no s'han pogut repartir.

No es pot donar la raó als sahrauís als fòrums i a les institucions i després deixar-los sense aliments, sense drets al Sàhara Occidental ocupat pel Marroc

La seva lluita continua. El seu camí, encara que llarg i pedregós, acabarà en la independència del Sàhara Occidental

A Catalunya, cal que la 13ª CARAVANA CATALANA D'AJUT HUMANITARI PER AL POBLE SAHARAUÍ, sigui un gran èxit

1 comentari:

SÀHARA HORTA ha dit...

Hola Toni:

La notícia de la presència sahrauí al FSM 2007, a nosaltres també ens sembla rellevant.
Sàpigues que estem recollint informació, doncs tenim programat publicar un post al nostre bloc, un cop finalitzat el Fòrum i puguem fer un primer balanç.
Una abraçada
des de SAHARA HORTA