diumenge, de desembre 03, 2006

A pesar de las heridas ... la lucha continua

Si, continuen rebent-se notícies preocupants del Sàhara Occidental ocupat. Notícies que no deixen de ser conegudes per nosaltres i que tot i així ens continuen preocupant.

El Ministre de la RASD dels Territoris Ocupats i Emigració, Jalil Sidi Emmamed, ens alerta dels perills del manteniment de la situació de repressió als Territoris Ocupats del Sàhara Occidental, pot portar als sahrauís a plantejar-se tornar a una situació de revolta, com la que es va produir l'any 1974 i afirma que l'any 2007 pot ser l'any de l'alliberament, de la independència del poble sahrauí.

El mateix Jalil, no ens deixa de fer una sèrie de reflexions i entre les més interessants, la que dedica al govern d'Espanya, que va enfrentar-se amb al govern dels Estats Units pel tema de l'Irak, no sap, o no pot defensar el dret del poble sahrauí a accedir a la seva independència.

I no perque els sahrauís no tinguin dret a ser independents, ni perque no estiguin recolzats per les lleis i el dret internacional ... sino perque el govern d'Espanya no sap afrontar aquest tema davant del govern del Marroc ... caldrà continuar presionant.

Caldrà fer arribar al govern d'Espanya que cal que protesti epl fet que els sahruís son literalment llençats al mar per les forces colonials marroquines, que cal defensar els drets individuals i col·lectius dels sahrauís ... la defensa dels drets humans formen part dels drets fonamentals de les persones i sense aquests ... quina democràcia podem dir que tenim?

Podem ignorar els drets dels sahruís? i no els dels iraquians?

Treballem per l'alliberament dels sahrauís, per la independència del Sàhara Occidental