dissabte, de desembre 16, 2006

La bandera de la Houda

Ahir vaig rebre una bandera, dins d'un paquet, d'aquells que de tant en tant rebem des dels Campaments de Tindouf.

Moltes vegades ens enfadem perque les famílies sahrauís, es gastin els diners en regals, quan el que haurien de fer és destinar els recursos molt escasos en elles mateixes.

Però aquesta bandera és especial, està feta de retalls, el color verd i el vermell, si la puguessiu veure de prop, veurieu que porten afegits. El verd i el blanc, desfilats. El negre amb algun forat, i un de dimensions considerables. L'estel i la lluna solidàries, retallades a ma i tot cosit entre si ... per darrera ... segur que aquesta bandera trobarà a casa meva un lloc important, que em recordarà cada vegada que la vegi, que els millors regals, quasi be sempre, no costen diners.

I aquest regal, que he rebut de la família de la Houda, potser és el que més m'ha emocionat, els últims temps i no sols per les reflexions que faig més amunt.

La Houda, va arribar aquest estiu a casa meva. No sabia on anava, ja que els 3 anys anteriors havia estat en una altra casa ... era una nena de 10, cap a 11 anys, molt tímida i amb cara d'espantada ... crec que va estar 15 dies abans no va començar a parlar-nos amb certa normalitat, més enllà dels SI i NO i de poques paraules més.

Des del primer moment, vam veure que era una nena molt intel·ligent, així li reconeixien, també, els seus companys i companyes d'escola als campaments i així ens ho va fer entendre a tots els altres, ben aviat.

Ben aviat va entendre el nostre compromís amb el poble sahrauí ... em va seguir, no podia ser d'altra manera, per les festes sahrauís de la comarca, on més d'una vegada seia per escoltar-me, i després preguntava, sobre el meu compromís amb el poble sahrauí, sobre allò que havia dit ... efectivament m'havia escoltat, m'havia entès.

Més enllà de les valoracions personals, aquesta bandera significa l'èxit d'un projectes, els de VACANCES EN PAU, ja que els nens i les nenes sahrauís no sols poden complir amb els seus objectius mèdics i personals, sino que també fan d'embaixadors del seu país, en un doble sentit.

Per una banda, contribueixen a sensibilitzar-nos, a recordar-nos que hi ha tot un poble que lluita per la seva INDEPENDÈNCIA, per la seva LLIBERTAT

Per altra banda, recorden a la seva família, que hi ha algú, que està amb ells, que la seva lluita no és infructuosa ... que val la pensa cosir banderes sahrauís ... les banderes de la llibertat

llibertat pel poble sahrauí / INDEPENDÈNCIA PEL SÀHARA OCCIDENTAL

1 comentari:

Anònim ha dit...

Toni:

Missatge dins una ampolla

Aquesta bandera, a més, sembla un presagi. Ha travessat un mar de cap a cap i recorda a un missatge dins una ampolla.
Aquesta bandera, o si més no la foto, sembla cridar-la a un únic destí possible: les terres alliberades del Sàhara Occidental, acompanyada, naturalment, per tu i la teva família.
Potser no és casual que el verd i el negre estiguin intercanviats.
Aquesta bandera només pot ser lliure ...
... havent trepitjat primer un Sàhara Independent.

Una abraçada,

Miquel
des de SAHARA HORTA