dimarts, de setembre 05, 2006

ELS PRESOS POLÍTICS SAHRAUÍS DE LA "PRESÓ NEGRA" DE EL AAIUN, EN VAGA DE FAM INDEFINIDA


Després d'uns dies en el que en el meu blog us he penjat imatges en les que de forma més o menys crua reprodueixen la vida dels refugiats sahrauís dels Campaments de Tindouf i que potser per a molts de nosaltres ens porten molts dels records que hem pogut acumular en els nostres pocs o molts viatges a uns Camps de Refugiats que no per molt de parlar-ne deixen de ser-ho, ara, us parlaré d'altres aspectes.

Aquest és el perill, que oblidem que els Camps de Refugiats de Tindouf acullen quasi 200000 persones que fa més de 30 anys van tenir que fugir del seu país i que des de llavors viuen en unes condicions de vida molt precàries.

Aquesta realitat, no pot tapar-ne una altra que no per ser menys coneguda, pugui ser molt greu. És el cas dels presos polítics saharauís de la Presó Negra de El Aaiun, que a partir d'ahir, dilluns 3 de setembre, han decidit iniciar una VAGA DE FAM INDEFINIDA, en protesta per les condicions de vida que pateixen. I aquesta protesta, no sols es refereix a les ja les de per se, males condicions de vida, sino a allò que les envolta.

No fa gaires dies, podia llegir com els presos polítics sahrauís eren atacats i malferits per presos comuns marroquins davant la mirada còmplice dels funcionaris de presons marroquins. No podem oblidar, la responsabilitat de les autoritats colonials marroquines, que no contentes amb aquests fets, es dediquen a violar repetidament els Drets Humans dels presoners, quan els aïllen de l'exterior i prohibeixen la visita dels seus familiars, quan els neguen les atencions mèdiques que necessiten i el seu dret a estar protegits dels seus agressors i per tant, ser separats i agrupats entre ells

Però amb tot, els presos polítics sahrauís no s'obliden de les raons per les quals estan tancats i en el seu comunicat, diuen que la VAGA DE FAM INDEFINIDA, també la fan per aconseguir el dret a l'autodeterminació del Sàhara Occidental.

Cal difondre la lluita dels presos polítics sahrauís, cal que es sentin recolzats per totes aquelles persones que treballem en el mon de la solidaritat sahrauí i per tots aquells i aquelles, que creuen que la justícia i el dret a viure dignamanet i en pau son principis als quals, no es pot renunciar

Pels presos polítics sahrauís, és imprescindible que nosaltres donem a conèixer la seva situació, perque segur que els donarà forces per continuar. I als joves sahrauís els donarà raons per tornar a la Platja de El Aaiun, per reunir-se, per reivindicar sahrauí i per penjar, sobre de les seves haimes, la bandera sahrauí ... tal i com ho venen fent tot l'estiu ... pacíficament, però amb la convicció d'un poble que vol la independència ... amb la convicció de les persones, que volen que se les respecti els seus drets.

Tal com explica AMINETU HAIDAR, allà on pot i amb un sol objectiu: la independència del SÀHARA OCCIDENTAL