diumenge, d’agost 27, 2006

La Vida als Campaments de Tindouf. Els nens i les nenes sahrauís tornen als Campaments de Tindouf

Refugee Camps in Tindouf

La VIDA ALS CAMPAMENTS DE TINDOUF

Com en altres ocasions, aprofito les imatges de l'AGAILA, per ilustrar els meus comentaris. Ahir al vespre van marxar els últims nens d'El Maresme cap els Campaments de Tindouf i ara en aquests moments, els últims nens i nenes sahrauis de Catalunya s'ha deuen haver facturat l'equipatge i deuen d'estar pujant l'escala que els portarà cap a la zona on embarcaran a l'avió que els portara cap a Tindouf.

Les imatges de l'AGAILA, ens introdueixen en tres facetes de la vida dels refugats sahrauís. Dues d'elles, que pertanyen a l'esfera de la quotidionitat. Fer el te, anar a l'escola, relacionar-se amb els afamiliars i els amics i amigues, ... , obrir les "dar" i les "haimes" als visitants que es preocupen pels problemes que afecten als sahrauís.

D'altra banda, l'esfera social, aquella que lliga amb les raons per les qual viuen refugiats enmig de la Hammada de Tindouf. La reivindicació del dret a l'autodeterminació del poble sahrauí, la fe en aquells i aquelles que lluiten per la independència del sahrauís, la fe en el FRENTE POLISARIO i en tots aquells i aquelles que estan disposats a donar la seva vida per la seva causa.

Aquest és el mon d'on venen els nens i nenes sahrauís, aquest és el mon cap el que volen alguns d'ells avui mateix. Aquesta és la societat amb la que es trobaran. Alguns d'ells i d'elles, comencen a conèixer quina és la seva causa, comencen a saber qui és Aminetu Haidar o Ali Salem Tamek, d'altres encara no, potser son massa nens i les seves preocupacions van, encara, cap a d'altres bandes ... nosaltres també els podem ajudar

El projecte de colònies permet lligar aquestes dues esferes i donar a conèixer la causa del poble sahrauí. És important que les VACANCES EN PAU, ajuntin tots aquests aspectes, aquest ha de ser el nostre compromís.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

DOCTOR: CON DEIA AHIR UN AMIC NOSTRE.....QUE BONITO ES ESTE PROYECTO. UN PETÓ FORT.

Unknown ha dit...

Si un amic molt amic i un gran lluitador. M'agradaria tenir-ne molts més d'aquests

To My People ha dit...

Hola

Solo queiro decir que me da el gusto de saber hay gente como tu que queiren el Sahara y que estan haciendo lo possible para que el mundo se entere de la injusticia que Morrocuco esta haciendo a nuestro pais..... Tu trabajo nos da esperanza mil gracias por todo lo que haces por los Saharawi que es como una gota de vacina empazando a currar una herida.....

Unknown ha dit...

AGAILA:

Muchas gracias por tu comentario. Si hay gente que quiere al Sáhara és por personas como tu.

Continuaré y continuaremos trabajando para dar a conocer la causa del pueblo saharaui con todas las nuestras fuerzas, poruqe creemos que la causa saharaui es justa i porque hay personas como tu y otros saharauis, que dais sentido a la lucha.

Solo pido una cosa (la he pedido otras veces) participar de la Gran Fiesta que se organizará en El Aaiun, el dia que se consiga la INDEPENDENCIA DEL SÁHARA OCCIDENTAL, espero encontarme contigo y con muchos otros luchadores y luchadoras en ella

Felicidades por tu trabajo

LIBERTAD PARA EL PUEBLO SAHARAUI