dijous, de gener 26, 2006

LLUITEM TAMBÉ CONTRA ELS TRANSGÈNICS

L'altre dia us parlava de ecologia i esquerra havien d'anar molt juntes, perque ara estem en un moment en que la qualitat de vida i els drets personals i socials es barrejen.

Un cas important és el dels transgènics, on les lluites que es desenvolupen al seu voltant es barrejen les drets socials, els drets dels consumidors, però també la lluita en contra d'aquells que donen més importància al negoci que a la ètica i a la salut de les persones

Però que és un transgènic, és un ser viu que s'ha modificat genèticament amb tècniques industrials que van molt més enllà dels processos de millora de la producció tradicionals. Per crear un transgènic s'utilitza l'enginyeria genètica, per tal d'introduir en l'ADN del ser viu original, informació genètica hereditària d'altres sers vius, per tal de manipular-lo i dirigir-lo cap els interessos de la multinacional que actua en aquest sentit.

Que pot implicar el cultiu de tansgènics? l'augment de l'us de materials tòxics en l'agricultura, la contaminació genètica de l'aire i del sol, però sobretot, pot actuar en contra de la biodiversitat ... i sobretot, pot actuar irreversiblement sobre els ecosistemes.

Ja veieu, la lluita contra els trangènics, és la lluita per salvar el nostre planeta.

Cal destacar que com en d'altres, en aquesta lluita és molt important la implicació de tots i totes i es pot dir que gràcies a aquesta, multinacionals i grans empreses com El Corte Inglés o Nutrexpa, s'han compromès a no utilitzar trangènics en els seus productes.

En aquesta lluita, els resultats son molt lents però es van produïnt ... segur que en el cas del poble sahrauí serà el mateix, la lluita dona resultats petits, però porta cap a la victòria final.

Us convido a participar en la lluita en contra dels transgènics, com sovint us convido a participar de la lluita per la llibertat i la independència del poble sahrauí

Ah! és molt important per a mi, que deixeu comentaris ... m'ajuden a tirar endavant aquest blog

2 comentaris:

Anònim ha dit...

INTERESANT...aixo de trovar similitud dels trangenics amb el poble saharaui...ets un doctor.

Anònim ha dit...

però si la majoria dels aliments que consumim són trangénics!i tampoc sabem si ho són o no, la informació és mínima per no dir nul·la!d'aqui poc ens surtiran pèls de rata a la cara i tot!!