diumenge, de gener 08, 2006

La lluita dels ecologistes americans. L'ecologia és esquerra, l'esquerra ha de ser ecologia

La lluita dels ecologistes nor-americans és molt important i cal recolzar-la des de Europa. És una lluita que cal incloure en les lluites de l'esquerra global.

Ahir mateix, vaig estar parlant amb un professor universitari que va venir a casa per conèixer millor el meu treball historiogràfic (potser aviat començaré algun tipus de col·laboració amb una Universitat dels voltants de Boston, gratis, de moment, es clar) però ja us explicaré.

L'important és que aquest professor, que ha nascut i viu allà, i que pertany a la comunitat dels universitaris progressistes dels Estat Units, em va parlar de tot moviment o pensament que te certs tints d'esquerres, es ofegat sistemàticament tant per les institucions religioses conservadores -allà la gran majoria- com pels cercles conservadors, molts d'ells lligats al Partit Republicà, com pel propi govern Bush. Sovint ser ecologista i d'esquerres, vol dir perdre la feina, veure com totes les portes es tanquen ...

Em deia que, ell, que tenia l'oportunitat de viatjar a Europa, que aquest procés també s'està produïnt aquí però que encara tenim molt marge de maniobra, que cal preservar la democràcia i jo afegeixo, cal recolzar a tots aquells que des de l'ecologisme i l'esquerra estan actuant al cor de l'imperi, a aquells que s'atreviexen a qüestionar la no amagada voluntat del govern conservador dels Estats Units de manipular, fins arribar a l'engany, a l'opinió pública.

M'explicava, com s'amaga al poble dels Estats Units, les accions del seu govern a l'Irak o com contradint les afirmacions oficials d'exportar la democràcia pel mon, es recolzaven règims propis del S.XIX, com el del Marroc, per motius geoestratègics.

Encara hi ha nuclis progressistes al Estats Units, que cal recolzar, ja que segurament, de cara al futur, ens aportaran experiències que haurem de recuperar. L'enllaç que us proposava ahir, dels amics de la Terra dels Estats Units, és una altra forma, imaginativa i contemporània, de lluitar en contra, dels que, molt aviat a Europa, ens començaran a insistir en tornar a l'energia Nuclear, dels que ens la vendran com una alternativa neta i "més ecològica" que d'altres formes ... però sols ens parlaran d'aquelles formes d'obtenir energia, pròpies del S. XIX

Fins aviat ... ja veieu l'ecologia també és esquerra i l'esquerra ha de ser ecologia