dijous, de gener 26, 2006

Els 30 anys de la República Àrab Sahrauí Democràtica

Si hi havia algú que ha pogut arribar a pensar que amb l'alliberament d'Aminetu Haidar, la lluita per la independència del poble sahrauí s'aturaria, crec que s'ha equivocat radicalment.

Avui mateix arriben notícies de manifestacions de joves estudiants sharauís a Agadir i de la població sahrauí de El Aaiun, que ja comencen a celebrar el 30è aniversari de la independència de la Rapública Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) i notícies, també, de la brutal repressió que pateixen per exercir un dret tan elemental com el de la llibertat d'expressió i un altre com el de la llibertat de manifestació.

Caldria reflexionar sobre el fet que com és posible que els govern de l'Europa Occidental i del Nord d'Amèrica poden permetre aquesta violació constant dels drets personals i com a poble que pateixen els sahrauís del Sàhara Occidental ocupat i com poden permetre que quasi 200000 persones puguin viure en camps de refugiats quasi 30 anys i s'ignorin, també, constantment els seus drets.


Després de 30 anys, cal demanar al govern espanyol que actui i denuncii la situació. Una denuncia que ha de ser el primer pas perque Espanya, al fi, assumeixi el seu paper dins el conflicte i es pugui iniciar el camí cap la llibertat dels sahrauís
Ah! la foto és del meu amic Paco