dilluns, de juliol 21, 2008

La Haima de MATARÓ, estrenada a Cabrils


Avui presento, a qui no va venir a Cabrils, la nova haima, que tenim a Mataró.

Una haima que com va poder comprovar, qui venir a la Festa dels Infants Sahrauís a Cabrils, està feta a ma, amb molt d'esforç i sobretot, amb molta estimació, per part de qui la va fer, la CHAIAA, la mare de la nostra Fatimetou.

És una haima petita, però sobretot molt solidària, símbol dels intercanvis que és donen entre gent catalana i gent sahrauí, que viu en els Campaments de Refugiats de Tindouf. Una mostra més, de que la solidaritat i l'estima no té un sol sentit, el que va del Nord cap el Sud, sino un altre i molt més important, el que va del Sud cap el Nord.

Segur que na Chaia, na Shebeba o en Mohamed Mouloud, van utilitzar moltísimes hores de les seves vides per poder aconseguir la tela, cosir-la, muntar-la, ... , moltes més que nosaltres, però sobretot, van treballar utilitzant els seus recursos escasos, sempre en la mateixa direcció, sense perdre estones en discussions hermes. El seu treball, també el van fer, sabent que nosaltres ens emportaríem la haima, però que la gaudiríem amb totes aquelles persones que estimen el poble sahrauí ... aquest ha de ser el sentit del nostre treball, cal gaudir de la nostra relació amb els nostres amics i amigues sahrauís, dels nens i nenes d'aquest poble, però intentant que aquest treball, que la participació en els projectes, vagin més enllà ... el més important, és la solidaritat amb el poble sahrauí.

Aquest és el sentit que ha de tenir, la també nova associació SOLIDARITAT SAHRAUÍ DE MATARÓ (Acaps Mataró). Aquest és el sentit que jo vull que tingui.

La festa de Cabrils, va ser tot un èxit, hi va participar gent de Cabrils, Premià de Mar, de Vilassar de Dalt i de Mar, de Mataró, ... la nostra haima hi va tenir molt a veure ... al seu voltant vam poder parlar, fer el te, i fins i tot, hi va haver que s'hi va quedar a dormir ... l'endemà, quan vaig anar a buscar-la, em van confirmar que dins de la haima, s'havia passat una nit quasi sahrauí ... no ho aprofitarem?

Tots plegats, cal que treballem en una sola direcció i sentit ... el de la SOLIDARITAT AMB EL POBLE SAHRUÍ

STORI

... gràcies Roser, per les fotos ...

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Una haima preciosa sobre tot per l'estimació amb que ha estat feta.
Algún dia d'aquests pujaré al blog, les instruccions que em va enviar la nostra família junt amb la haima per assegurar-se de que la muntàvem bé.
Una abraçada ben forta

zel ha dit...

Preciós el simbolisme, a veure si podem encomanar la bona entesa i l'estimació per damunt de les fronteres i les llengües, pèr això si val la pena lluitar! Enhorabona per l'èxit, el futur us recordarà!