dimarts, de juliol 08, 2008

EL PROJECTE VACANCES EN PAU I LA CAUSA SAHRAUÍPocs dies després de l'arribada dels nens i nenes sahrauís a Catalunya, cal tornar a parlar-ne. Crec que sovint els que estem treballant per la causa sahrauí perdem de vista que aquest és un projecte central, vital per la causa sahrauí.
Un cop més, cal parlat d'aquests nens i nenes, com a d'embajadors dels sahrauís,  una prova viva de la injustícia que està patint el seu poble des de fa nés de 33 anys.
És fàcil per a molts i moltes, criticar-lo. Algunes vegades, les relacions personals, amaguen  la realitat d'un projecte. Darrere dels vincles personals hi ha massa gent que oblida les raons per les quals pot gaudir d'un infant sahrauí a casa seva. Potser cal redefinir aquests aspectes, REARMAR EL PROJECTE "VACANCES EN PAU"
Però us he de dir que quan veig arribar els nens i nenes sahrauís, dins meu, hi ha quelcom que em diu que són molt importants. Per uns dies, ens treuen de la misèria informativa, per uns dies, els periodistes estan disposats a escoltar  allò que els diríem tots els dies de l'any.
Molts alcaldes, reben aquests nens i nenes, i per uns dies també els fan veure  que hi ha una causa, d'un poble petit, però molt digne que aspira a ser lliure.
També, els estius, aporten molts activistes a la causa ...  son tantes coses que aconsegueixen aquests petits embaixadors ... no entenc els que els critiquen el projecte

Madrid, 21/06/2008 (SPS) Cerca de 9.000 niños de los campamentos de refugiados saharauis pasarán sus vacaciones de verano en España gracias al programa "Vacaciones en paz" puesto en marcha, desde hace varios años, por las asociaciones españolas solidarias con el pueblo saharaui.

"Este programa, que funciona desde hace 22 años, permitirá a los niños saharauis pasar los meses de julio y agosto en España, evitando así los fuertes calores, que pueden alcanzar los 50 grados, que se producen en los campamentos de refugiados donde viven desde que Marruecos ocupó el Sáhara Occidental", explicó el sábado un representante de la Coordinadora Española de Asociaciones Solidarias con el Pueblo Saharaui (CEAS).

Los niños, que están empezando a llegar ya a algunas provincias como Alicante y Salamanca, practicarán durante su estancia en España diversas actividades lúdicas y deportivas y serán sometidos igualmente a diversos exámenes médicos.

Los 9.000 niños saharauis, con edades entre los siete y los docee años, serán repartidos por todas las regiones de España, especialmente Andalucía (2.800 niños), Galicia (900), Cataluña (800) y el archipiélago de las Canarias (700), donde pasarán sus vacaciones entre familias españolas.

Más de 100.000 familias contribuyen cada año al éxito de este programa que es "un gran ejemplo del diálogo de civilizaciones que pretende darse a conocer mejor y disipar las aprehensiones, incluso el miedo que existe a veces entre las diferentes culturas", según dicho representante.

"Vacaciones en paz" es un programa "único", organizado por más de 150 asociaciones, que demuestra "el respeto y la confianza mutua que existe entre los pueblos saharaui y español", señaló, precisando que esta confianza "va más allá de lo que hacen los Gobiernos", aludiendo a la posición pública de España en el conflicto del Sáhara Occidental.

El programa "Vacaciones en paz" va a ser presentado al Premio Príncipe de Asturias de la Concordia que concede cada año la Fundación del mismo nombre, anunció por otra parte, explicando que se trata de un ejemplo de "solidaridad de las familias españolas hacia un pueblo que sufre". (SPS)

1 comentari:

Antònia P. ha dit...

Toni, ni jo tampoc entenc com poden criticar-lo ni ho entendré mai. Escriuen projecte amb majúscula i després presenciem allò que presenciem a l'escola. Sort que són pocs.
Al Pep li va aparèixer l'Adila i a nosaltres la Lekhaila. Ni ell ni jo vam fer res perquè això passés i, personalment, m'estimo més no saber res. Només em poso a la pell de les seves mares i ja en tinc prou.
Una abraçada ben forta per a tota la família i pel o pels petits que tens a casa.
Que tingueu un estiu inoblidable.
Pd/ Per cert ahir vaig viure en viu i en directe l'angoixa d'una mare sahrauí que encara no havia tingut noticies de la seva filla i et juro que la impotència, la ràbia i la rebel·lia no em cabien a dins.