dissabte, de juliol 12, 2008

Drets humans al Sàhara, Zapatero i la Illa de Perejil


En el moment en que la premsa espanyola (la de dretes i esquerres) ens explica que el president Zapatero ha anat al Marroc a celebrar l'aniversari de l'ocupació de la Illa de Perejil, on ha d'escoltar la reivindicació marroquina sobre Ceuta i Melilla, després de ser rebut per 20 banderes marroquines i per una de "tamany ridícul" d¡espanyola (no m'ho invento, llegiu EL PERIÓDICO) la única resposta per part de la diplomàcia espanyola i per part del propi president espanyol, és dir que les relacions son excel·lents.

Tot plegat increible. El nostre president ridiculitzat repetidament i la única sortida és dir que les relacions entre Espanya i el Marroc són excel·lents. Jo crec que evidentment haurien de ser excel·lents, però mentre tant jo no entenc per quines raons el nostre president ha de ser ridiculitzat per un rei més propi del segle XIX i que tracta els marroquins com a súbdits.

No sé si el rei del Marroc, també vol tractar al President Zapatero com a súbdit, en tal cas, jo seria el primer en estar-hi en contra, però crec que des del govern d'Espanya i aprofitant el clima de "confiança" també es podria preguntar pels drets humans al Sàhara Occidental.

Potser, qualsevol païs normal, posat el cas de la categoria de Portugal, reivindicaria el seu paper com a potència colonitzadora al Sàhara Occidental i parlaria del dret dels sahrauís, avalat per la ONU, a aotodeterminar-se i a accedir a la independència.

Espero que el president Zapatero actui com el president d'un país normal, com un president d'esquerres, que com qualsevol militant d'esquerres ha de reivindicar el respecte als drets humans i a les ressolucions de la ONU, com a fets innegociables, fets irrenunicables pel govern d'un paüs democràtic i europeu

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És una vergonya veure com el president d'un govern democràtic passeja amb tranquil.litat amb un dels reis més sanguinaris. Donant la mà a Mohamed VI podem repetir que José Luís Rodríguez Zapatero té les mans brutes de sang. Espanya regala i ven armes al Marroc. Armes que seran utilitzades contra els sahrauís. ZP ignora la vulneració sistemàtica dels Drets Humans al Sàhara Occidental ocupat. ZP ignora les dificultats de milers de refugiats. ZP ignora l'explotació dels recursos naturals dels sahrauís... Tanta ignorància el fa culpable.

storico ha dit...

El problema més impoortant no és que sigui ignorància. No puc creure de cap manera que la diplomàcia espanyola i el president Zapatero, puguin ignorar la situació dels sahrauís o la violació constant dels drets humans al Sàhara Occidental.

Tampoc crec que no sàpiguen on aniran a aparar les armes que han regalat al Marroc ... incloses les bombes de fragmentació, per cert, prohibides a Espanya