dimarts, de desembre 08, 2009

Unes 400 persones es concentren a Barcelona en solidaritat amb Aminetu Haidar

Si, després d'una convocatòria feta 24 hores abans, que ha corregut per les xarxes socials, gràcies als SMS i al contacte entre les persones, avui per la tarda, ens hem trobat davant la Delegació del Govern d'Espanya a Barcelona, unes 400 persones que compartiem la voluntat de recolzar la lluita de l'activista sahrauí AMINETU HAIDAR, en un moment en que aquesta ja està molt afeblida per les 3 setmanes de vaga de fam a l'Aeroport de Lanzarote.

Tots els assistent compartien la idea de que Aminetu Haidar ha de tornar a la seva terra, el seu país, el Sahara Occidental, per tal de poder normalitzar la seva vida al costat de la seva família i per tal de poder continuar la seva lluita ferma però pacífica.

Amb aquesta mobilització també volem denunciar la posició del govern d'Espanya que es mostra dur amb Aminetu Haidar, a la que s'ofereixen sortides que no asseguren el retorn d'Aminetu Haidar al Sahara Occidental però que no qüestiona el fons de la problemàtica plantejada, la manca de respecte, per part del Regne de Marroc, dels drets humans i de la legislació internacional i que en el cas d'Aminetu Haidar, no la permet tornar a la seva terra.

Evidentment, recolzarem a Aminetu sempre i en tots els sentits, es per això, que ens adherim a la convocatòria de Dijous 7 de desembre, a les 7 de la tardam al Carrer Marquès d'Argentera, davant de la Subdelegació de Govern a Barcelona, coincidint amb el Dia de la Defensa dels Drets Humans.

També creiem important que els que puguem, hauríem d'anar a la T1, de l'Aeroport de Barcelona, el proper dijous a les 5 del matí, per tal de rebre els companys i companyes que ara mateix estan als Campaments de Tindouf ... per tal d'aprofitar aquesta rebuda, per reivindicar el retorn d'Aminetu Haidar al Sahara Occidental