diumenge, de gener 25, 2009

Hem guanyat una petita batalla, anem a guanyar la guerra

Adjunto un document d'agraiment per a tots aquells i aquelles, que heu fet possible que a l'SMAP EXPO, tot i les intencions inicials dels marroquins, no figurés cap referència al Sàhara Occidental, evitant així un altre intent de violar la legislació internacional que protegeix els recursos naturals de la terra dels sahrauís.
 
En tot cas, també us faig arribar, com una empresa com MARINA D'OR, s'apunta a l'oportunisme de fer negocis al Marroc, sense escrúpols, incloent en la seva propaganda escrita i a la seva web, un mapa del Marroc que inclou el Sàhara Occidental. Cal fer arribar les nostre més enèrgiques protestes a aquesta empresa
 
FELICITATS per la victòria, ÀNIMS per continuar la lluita
 

A TOT EL MOVIMENT SOLIDARI AMB EL SAHARA OCCIDENTAL A CATALUNYA:

Crec que és just, que quan fem be les coses també ens ho hem de dir. Crec que el treball fet davant l’amenaça de que a la Fira SMAP EXPO, organitzada pel Marroc,  que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Barcelona, d’incloure els territoris ocupats del Sàhara Occidental entre les ofertes immobiliàries del Regne del Marroc, ha estat un èxit important per part nostra.

Els que hem anat a l’SMAP EXPO, hem pogut comprovar que les pressions fetes, per tots nosaltres, han tingut l’efecte esperat: TOT I LES INTENCIONS PRÈVIES, FETES PÚBLIQUES PER L’ORGANITZACIÓ MARROQUINA,  NO HEM POGUT VEURE, CAP REFERÈNCIA A LES “PROVÍNCIES SAHARIANES”.

Però crec que en un moviment com el nostre, on cada dia s’obre un nou front, és complicat que tot sigui prou bo, per anar a casa tranquil·lament i descansar. A la mateixa SMAP EXPO, vam comprovar l’existència dels oportunistes, que sense cap escrúpol, no dubten a alinear-se amb els ocupants marroquins, per tal de fer negoci.

Em refereixo a l’empresa MARINA D’OR, prou coneguda, crec, per tots i totes i que no dubta en utilitzar un mapa en el que entre el Marroc i el Sàhara Occidental ha desaparegut la frontera, anomenant la terra dels sahrauís com a MARROC.  Ho podeu comprovar també a la seva web:

http://www.marinadorinternacional.com/marruecos/puntos-de-venta

No podem baixar la guàrdia, com us deia més amunt i en aquest, cas, també cal protestar fins aconseguir que els mapes de l’empresa MARINA D’OR, respectin la legalitat internacional.

En tot cas, voldria reiterar l’èxit en la mobilització contra les intencions prèvies dels organitzadors de l’SMAP EXPO, d’incloure els Territoris Ocupats, entre les ofertes d’inversió que proposaven des del Regne del Marroc, en un intent més, de vulnerar la legislació internacional que preserva el medi ambient i els recursos naturals d’un territori a descolonitzar com és el Sàhara Occidental.

També voldria reiterar l’agraïment públic a tots i totes les que heu fet possible aquesta mobilització, que segur serà un altre pas (encara que molt petit) cap a el reconeixement dels drets dels sahrauís i cap a la Independència del Sàhara Occidental

SAHARA LLIURE

 

Toni Guirao

Vicepresident de l’ACAPS /

Permanent de CEAS SAHARA