dijous, de març 13, 2008

“La Columna dels 1.000”, una cadena humana davant el mur de la vergonya


El dissabte 22 de març es durà a terme “La Columna dels 1.000”, una iniciativa social activa no violenta per denunciar la política promarroquina del Govern de l’estat i la indignant passivitat de la comunitat internacional davant del conflicte del Sàhara Occidental. Es demana a Govern espanyol que assumeixi les seves responsabilitats i que doni ple suport, sense ambigüitats, al dret d’autodeterminació del poble sahrauí, exigint el compliment de les resolucions de l’ONU. Recorda la greu situació que viu la població sahrauí refugiada al desert algerí de la hamada, a Tindouf, i la repressió i la sistemàtica vulneració dels drets humans als territoris ocupats pel Marroc.

Un gran nombre de persones viatjaran aquesta Setmana Santa als campaments de refugiats sahrauís. El propòsit de la iniciativa és construir una cadena humana davant del mur “de la vergonya” construït pel Marroc, un mur de més de 2.000 quilòmetres, que separa un territori i divideix un poble, per manifestar la solidaritat, el suport i el compromís amb el poble sahrauí.

 “La Columna dels 1.000” és una acció reivindicativa del col·lectiu universitari Voluntad y Determinación, que compta amb el suport de la Coordinadora Estatal d’Associacions d’Amics del Poble Sahrauí i el Front Polisario.

Participació:
Les persones que viatgin amb el vol xàrter de Catalunya també podran participar a “La Columna dels 1.000” . Per fer-ho cal que enviïn les seves dades (nom, cognoms i daira de destí) al correu: saharacatalunya@yahoo.es



El dia 22 de març, a les 8 h del matí se sortirà de la wilaia amb camions cap al mur i es tornarà per la tarda. 

 
Se acerca el gran día de La Columna de los 1000. Os informamos de nuevos acontecimientos que han surgido en estas últimas semanas. Muy buenas noticias que nos ayudan a seguir adelante con la iniciativa.

La Columna de los 1000 tendrá lugar el sábado 22 de marzo. La fecha ha cambiado porque el acto ha cobrado repercusión internacional y es en este día en el que mayor cantidad de viajeros del mundo coincidimos. Además contamos con la asistencia del Presidente de la República Árabe Saharaui Democrática (RASD), Mohamed Abdelaziz, que apoya la iniciativa y nos agradece la presencia.

 
IMPORTANTE: Ropa blanca para el acto!!!

¿Cómo ir hasta el muro de la vergüenza? De cada protocolo de los campamentos de refugiados saharauis de Tinduf saldrán transportes a partir de las 8:00 am que el Frente Polisario pone a disposición de todos aquellos que se quieran sumar a la cadena humana. Volvemos esa misma tarde, por lo que deberemos llevar algo de comida enlatada para que no corra todo a cuenta del pueblo saharaui.

Esperamos que os animéis y que lo contagiéis a todo el mundo.

Para construir un muro de esperanza con mas de 1000 manos…ahora más que nunca…VOLUNTAD Y DETERMINACIÓN.


 -
Voluntad y Determinación
www.voluntadydeterminacion.blog.com
Teléfono: 677 164 008

1 comentari:

paco delgado ha dit...

Que sigui tot un exit i amb el maxim de participació.

Sitgesmara