divendres, de febrer 16, 2007

El govern d'Espanya i els joves sahrauis que son llençats al mar

El govern espanyol, ha contestat a les preguntes de Joan Herrera sobre els drets humans al Sàhara Occidental i sobretot sobre els joves sahrauís que son literalment obligats a pujar a les pasteres.

En la seva resposta, el Govern d'Espanya, oblida que la defensa dels drets humans és incompatible amb la venda d'armes al govern del Marroc, un govern en guerra amb els sahrauís i que mira cap a una altra banda quan li parlen de la violació dels drets humans.

És inqüestionable, el fet de que arriben joves sahrauís a Canàries i no cal preguntar gaire ni saber més que el necessari, per adonar-se com han estat pujat a les pasteres i qui ho ha fet.

La defensa dels drets humans, necessita d'actituds clares, de la voluntat de fer-los respectar, de posar per endavant els drets de les persones, als econòmics o qualsevol altre

Ens mereixem un govern clar, respectuós amb els drets humans i que assumeixi els seus compromissos internacionals.

Us reprodueixo la resposta del govern a les preguntes del Diputat Joan Herrera



173869
SECRETARIA DE ESTADO DE
RELACIONES CON LAS CORTES
RIISPUESTA DEL GOBIERNO
(184) PREGUNTA ESCRITA CONGRESO

AUTOR/A: HERRERA TORRES, Joan (GC-GIU)

RESPUESTA: En relación con la información solicitada por Su Señona, se significa lo siguiente:

La defensa y promoción de los derechos humanos, constituye uno de los ejes fundamentales de la poIítica exterior del Gobierno.
Para el Gobierno, la defensa de los derechos humanos de la población saharaui es indisociable de la búsqueda de un arreglo definitivo al conflicto del Sahara Occidental.
El Gobierno sigue con mucha atención la situación de los derechos humanos en el territono del Sahara Occidental y aprovecha cuanta ocasión se presenta para transmitir a las autoridades marroquíes, tanto en el plano bilateral como en el áinbito de la UE, la importancia de que éstos sean respetados de conformidad con su legislación interna y los principales instrumentos jundicos internacionales en la materia ratificados por Marruecos.
En particular, el Gobierno sigue con especial atención el caso de los inmigrantes llegados irregularmente a las Islas Canarias por vía marítima desde el territorio del Sahara Occidental que alegan su origen saharaui, pero no hay que olvidar que elfenómeno migratorio es complejo y multidimensional y que no cabe abordarlo sólo desde su dimensión humanitaria.

Madrid. 30 de enero de 2007

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es a mi que m'ho sembla o la resposta del govern es totalment esquiva , equivocada, malintencionada i amb l'intenció de ficar als saharauis en un sac (el de l'immigració) que no els pertany? Cada vegada entenc menys aquest govern que de mica en mica va deixant veure el "talante".O pot ser que no tant de mica en mica , perque amb aquestes reaccions , crec que estan deixant molt clara la seva posició. Crec que ara mes que mai es el moment de que la nostre veu es senti, i que arribi amb el vent i la sorra , dintre dels campaments , dintre de cada Jaima, dintre de cada govern....
dintre de cada cor....
Ufff una mica mes i em surt una poesia. Petonts per tots el companys,
Jo no tinc Blog pero us llegeixo a tots els de la Wilaya.
Anna Mataró