diumenge, d’abril 30, 2017

ELS SOLIDARIS SAHRAUÍS DAVANT LA RENOVACIÓ DEL MANDAT DE LA MINURSO


Aquests dies s’ha discutit la renovació del mandat de la MINURSO, després de que el Marroc impedís l’entrada de l’enviat de l’ONU, C. Ross, que tenia la voluntat d’entrevistar-se amb activistes sahrauís i posés en evidència, un altre cop, l’ocupació il·legal del territori sahrauí i expulsés els membres més implicats en una sortida pol Tot el que passa c a una sortida justa a un conflicte que fa massa temps que dura., posa de manifest tornat a posar de manifestítica dins de la pròpia MINURSO.
El Marroc i els seus aliats han volgut despistar la comunitat internacional posant èmfasi en el fet de que l’exèrcit sahrauí ocupés (dins del seu territori) la franja d’El GUERGUERAT per tal d’impedir que el Marroc asfaltés una pista que hauria d’unir la part que ocupa amb Mauritània, violant tots els tractats i posant de manifest la seva intenció d’ocupar definitivament aquesta franja.
Aquest fet, desbloquejat (com sempre) pel Frente Polisario que ha retirat les seves forces armades ha tornat a posar de manifest la manca de sensibilitat de la comunitat internacional, ja que la renovació del mandat de la MINURSO torna a obviar la vigilància dels drets humans i no concreta el procés d’autodeterminació dels sahrauís.
Cal denunciar el bloqueig de França a qualsevol sortida tutelada per la ONU, posa de manifest que el poble sahrauí haurà de buscar una sortida pel seu compte, ja que la ONU està incapacitada per liderar aquesta sortida pacífica i pactada.
El perill és la desesperació de tot un poble cansat d’esperar, d’uns joves que volen tornar a la terra dels seus pares i mares. El problema es d’una ONU incapaç d’actuar i donar lloc a una sortida justa a un conflicte que fa massa temps que dura.
Els solidaris continuarem treballant per donar suport els nostres germans sahrauís i per una sortida pacífica al conflicte