dilluns, de juny 22, 2015

En recolzament de TAKBAR HADDI. Nota de premsa de l'ACAPS

La Federació ACAPS i el conjunt del moviment de recolzament al poble sahrauí a Catalunya, tal com ho ha fet el conjunt del moviment prosahrauí a Espanya i arreu del món, volem posar de manifest el nostre recolzament a la sahrauí TAKBAR HADDI, que va començar una vaga de fam el passat 15 de maig davant el Consolat del Marroc de Las Palmas de Gran Canaria, reclamant justícia per l’assassinat del seu fill, Mohamed Lamin Haidala, que llavors tenia 21 anys.

El passat 31 de gener, Mohamed Lamin Haidala, va ser agredit per colons marroquins a El Aaiun, capital ocupada pel Marroc, del Sàhara Occidental. Vuit dies després, el 8 de febrer, va morir, sense haver rebut l’assistència mèdica necessària i d’un procés de negligència mèdica intencionada, auspiciada per les forces d’ocupació marroquines.

Després de més de 40 dies en vaga de fam, TAKBAR HADDI, no sols reclama justícia pel seu fill, sinó que a  més s’ha convertit en portaveu dels sahrauís que estan patint tortures, empresonaments arbitraris, desaparicions i assassinats, que es produeixen diàriament als Territoris del Sàhara Occidental Ocupats pel Marroc.

La situació de TAKBAR HADDI, és d’extremada gravetat i en tot aquest temps no s’ha rebut cap pronunciament per part del govern espanyol, ni tan sols per reclamar informació sobre els fets denunciats i es clar, tampoc s’ha pronunciat sobre la demanda de justícia que ha fet TAKBAR HADDI.

La situació és desesperada i ens cal el recolzament de la societat civil, dels moviments socials i de la premsa per tal de donar a conèixer el cas de TAKBAR HADDI. En aquesta línia volem destacar que persones com a HASSANA AALIA (activista sahrauí) SALAH AMIDAN (atleta sahrauí) DIEGO CAÑAMERO, TERESA RODRÍGUEZ, MIGUEL URBAN i molts altres activistes socials, han pres la iniciativa d’anar rellevant parcialment TAKBAR HADDI en la seva vaga de fam, fent-ne de 24 hores

Més de 400 associacions solidàries amb el poble sahrauí, ens hem unit per tal de denunciar el cas de Mohamed Lamin Haidala, emmarcant-lo en una situació de violència social exercida pel Regne del Marroc, que incita la violència dels colons marroquins contra els sahrauís i que nega drets bàsics com el de l’assistència mèdica

Demanem al govern d’Espanya, recolzar les peticions per tal d’esclarir els fets, així com també hem fet arribar al Parlament Europeu, que actuï  en defensa dels Drets Humans als Sàhara Occidental, directament i/o exigint al govern espanyol, que actui, ja que Espanya, encara és potència administradora del Sàhara Occidental i exigeixi al govern del Marroc, una investigació independent sobre la mort de Mohamed Lamin Haidala i tal com demana TAKBAR HADDI, després poder-li donar un enterrament digne.



                                               FEDERACIÓ ACAPS



Barcelona 23 de juny de 2015

1 comentari:

Cerrajeros Barcelona ha dit...

Creo que el gobierno español no esta dando la importancia que merece este asunto. Creo que el tratamiento con la gente principalmente los inmigrantes tiene que mejorar y mucho, algunas cosas son inhumanas.