divendres, de juny 06, 2008

ACAPS, PROPOSTES DE FUTUR. El meu post 400

Dedico el post 400 al meu blog i després de dies de no escriure a l'ACAPS i a la renovació que es va produïr el passat dissabte en l'assemblea d'aquesta entitat.

Com tots i totes sabeu, quan es renova, sempre hi ha qui o el que, que queda pel camí, aquesta vegada no podia ser d'altra manera.

També i qui em coneix sabrà que no crec en que les renovacions hagin de significar cap mena de rejoveniment en les edats. La renovació ha de significar que qui encapçala un nou projecte ha de tenir molta il·lusió per tirar endavant. Crec que en aquest sentit puc compartir moltes coses amb les persones que formen la nova permanent de l'ACAPS. Es veritat que hi ha hagut un rejoveniment i també es veritat que caldrà incorporar més persones al treball diari de la nostra associació ... cal treballar en els projectes, en tenir un paper polític més actiu.

Us reprodueixo les propostes de futur d'aquesta nova ACAPS



PROPOSTES DE FUTUR

Justament aquest any celebrem els 25 anys de la fundació d’ACAPS, al llarg d’aquest temps l’associació ha dedicat la majoria dels seus esforços a projectes dirigits als camps de refugiats. 

El temps i les noves tecnologies ens han permès establir contactes en les zones ocupades, on com tots sabem els més elementals drets humans, son violats sistemàticament, això ens porta a una reflexió seriosa i entendre que el problema del Sàhara és un problema polític i que per tant o hi han solucions polítiques o no hi hauran solucions.

ACAPS, com entitat representant de la solidaritat amb aquest poble i per tant defensora dels seus legítims drets, ha de ser també portanveu dels represaliats del Sahara Occidental ocupat ... de la seva gent....de LA INTIFADA.... és per això que volem ser la seva veu a Catalunya. Volem que la veu dels sahrauís es senti al carrer, però també al PARLAMENT DE CATALUNYA. Volem una ACAPS reivindicativa i comprometa amb un poble, el sahrauí, que vol viure lliure i independent.

Això no vol dir que oblidem la nostra vessant com a ONG compromessa amb la solidaritat i la cooperació que desenvolupi projectes com el de TARBIES, que col·labori gestinant-ne de tan importants com la CARAVANA SOLIDÀRIA AMB EL SAHARA i pugui ser la base pels que es puguin desenvolupar a nivell local, que promogui els agermanaments.

Volem una ACAPS, forta, àgil i unida, amb objectius clars, que pugui actuar tant donant coneixement dels esdeveniments que pasen dia a dia al Sàhara Occidental com donar sortida a les nostres inquietuts.

Cal treballar per millorar la nostra coordinació. Cal donar a les seccions i als socis, raons per mantenir un moviment de solidaritat amb el poble sahrauí foro i unit. Cal promoure, la col·laboració entre les seccions per poder compartir proyectes i experiències.
Aqiuesta forma de treballar ens permetrà tenir una visió més real del teixit asosciatiu que representa l’ACAPS, Aixa com també ens permetrà potenciar la nostra capacitat de desposta sempre que sigui necesari. 
Ens proposem crear un banc de recursos interns que ens permeti optimitzar els nostres esforços i moure’ns amb les garanties suficients per poder tirar endavant projectes, actes etc...

Avançar amb la relació en les diferents Administracions per tal de situar en el lloc que li correspon a l’ACAPS. La nostra seriositat en el treball i el desenvolupament de la nostra tasca solidària, també ens permetrà més reivindicatius en les exigències i podrem demanar una resposta més compromesa a les nostres institucions.

Al mateix temps hem de ser capaços de establir el lideratge necessàri per crear un bon clima de treball entre les diferents entitats i .associacions... Cal crear una potent zarza solidària amb les ONGs generalistes, però també amb les que volen treballar específicament amb els sahrauís

Volem treballar amb la Delegació del Front Polisario respectant els rols de cadascun, fent-nos presents, en aquelles iniciatives que és portin a terme en el camp de la solidaritat amb el poble sahrauí.

Treballar per que ACAPS tingui el seu espai en tots els projectes i iniciatives solidàries, donar a totes les nostres seccions la cobertura i els materials necessaris per poder desenvolupar la tasca amb més facilitat, i garanties d’èxit.

Volem seguir mantenint la presència de l’ACAPS i el nostre paper de lideratge i participar en la coordinació del moviment solidari a nivell d’Espanya..
Per assolir tot això ens queda molta feina a fer, en som molt conscients, en primer lloc hi ha tot un treball de camp intern ., dins de l’ACAPS, que es va iniciar l’any 2006 i que hem continuat aquest últim any. Ens proposem traballar amb totes i cadascuna de les seccions d’ACAPS, situades arreu de Catalunya
En segon terme, volem superar totes les idficultats, tan econpomiques com a socials de la nostra entitat a base de treball.
Volem modernitzar definitivament l’ACAPS i obrir-nos a les institucions, partits, a les persones solidàries amb el poble sahrauí i a tota la societat catalana
Des d’aquí no ens queda més que posar-nos a la vostra disposició per a tot el que necessiteu i us poguem ajudar.
Mataró, 31 de maig de 2008

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Toni, m'ha agradat molt aquest post tot i que ja saps que jo no sóc a l'ACAPS.
Malgrat tot i vist des de fora penso que no hi ha gent que es quedi pel camí. Les pomes mai no cauen lluny de l'arbre.
Més aviat és tracta d'una cursa de relleus on els uns passen el testimoni als altres. I això és bo i necessari pel bé de la solidaritat i el compromís polític amb els sahrauís.
Treballar amb tota la xarxa solidària, no específicament sahrauí obre un ventall de possibilitats molt grans. Des de l'Ajuntament de Lleida s'ha endegat, fa dos anys un projecte de cooperació bilateral on estan implicades diverses ONGs i entitats que formen part d'aquesta xarxa. Els resultats son ben encoratjadors.
Una abraçada per tu i una salutació ben cordial a tota la permanent.
Ja saps i ja sabeu que som aquí pel que calgui.

Anònim ha dit...

Hola Toni,
et vull desitjar a tu i ala nova Junta molt d'èxit en aquesta nova etapa.
I també vull manifestar publicament que no tot el moviment solidari amb el poble sahrauí a Catalunya ho ha estat amb l'ACAPS.
Ara no val a dir, ja sabeu estem aqui pel que necessiteu, ja que quan els hem necessitat, no els hem tingut. Hem estat l'ACAPS, solament qui hem hagut de fer front a una situació dificil.
Vinga una abraçada i endavant.
Molts petons,
Blanca

Anònim ha dit...

Gracies per intiresnuyu iformatsiyu