diumenge, d’abril 01, 2007

Els sahrauis a Espanya, tambe volen la INDEPENDENCIA


Nosaltres, els membres de la comunitat saharaui establida a Espanya, com a part integrant del poble saharaui, que ha mostrat una paciència infinita per accedir a la seva llibertat, adreçant-nos ara a tots els homes i dones amants de la pau i la llibertat i compromesos amb la defensa dels Drets Humans, manifestem que:
Tenint en compte que l’exigència de l’aplicació del Principi d’Autodeterminació dels pobles, al Sahara Occidental, és una exigència sòlidament incrustada a la cúspide del Dret Internacional.
Sabedors que existeix una infinitat de resolucions de l’ONU, de la Unitat Africana i un dictamen de la Cort Internacional de Justícia que reclamen l’aplicació d’un referèndum d’autodeterminació perquè els saharauis puguin expressar-se lliurement sobre el seu futur.
Apel.lant a la responsabilitat històrica, legal, política i moral d’Espanya en aquest conflicte.
Convençuts que, tal i com afirma l’ONU, Espanya segueix essent la potencia administradora del territori del Sahara Occidental per la manca de validesa jurídica dels Acords Tripartits de Madrid;
Ressaltant que cap estat del món reconeix la sobirania del Marroc ni sobre el Sahara Occidental ni sobre les seves aigües per la manca de qualsevol títol jurídic per a tal efecte:
Tenint en compte que l’ocupació del Sahara Occidental per part del Marroc és una ocupació il.legal, que viola impunement preceptes tant legals com morals. Recordant l’acció - mitjançant armes - de la Comunitat Internacional per oposar-se a l’ocupació il.legal de Kuwait l’any 1991.
Saludant les pressions de la Comunitat Internacional per a que Timor Oriental accedeixi a la seva independència després de molts anys d’ocupació per part d’Indonesia.
Apel.lant a la sensibilitat europea en recolzar el Projecte d’Independència per a Kosovo.
Recordant que Marroc havia acceptat el Pla Pau de l’ONU de 1991 per a la celebració d’un referèndum d’autodeterminació, però que fins ara el continua obstaculitzant sense que la Comunitat Internacional posi en acció els mecanismes pertinents;
Recordant que en virtut d’aquest mateix Pla Pau, els saharauis segueixen respectant l’alto el foc amb l’esperança d’un referèndum lliure i democràtic.
Recordant que el Consell de Seguretat de l’ONU ha aprovat un nou pla més favorable a Marroc, el Pla II de Baker, però que Marroc es nega a acceptar-lo. Deplorant la ferotge repressió de les forces marroquines en les Zones Ocupades del Shara enfront de la passivitat de la Comunitat Internacional.
Animant tant a particulars com a totes les entitats a que intentin trencar el bloqueig imposat pel Marroc al Sahara Occidental.
Recordant que una missió del Parlament Europeu i una missió del Congrés dels Diputats d’Espanya no han pogut accedir al territori per la negativa del Marroc. Igual sort han corregut 18 intents diferents per part de diputats autonòmics, alcaldes, regidors i membres d’ONGs d’arreu d’Espanya.
Plenament convençuts que l’existència d’un Estat saharaui enfront les costes de les Canàries no pot sinó ser beneficiosa per a Espanya a tots els nivells; Considerant que Espanya, octava potència mundial, pot ajudar el Marroc sense necessitat de recolzar-lo i compartir els seus errors.
Posant de relleu que les relacions hispano-marroquines poden ser estretes i sòlides sense la necessitat de violar la legalitat internacional en el Sahara Occidental.
Observant amb precaució el lliscament del Govern d’Espanya en favor de les tesis expansionistes del Marroc.
Profundament dolguts pel canvi de postura tradicional d’Espanya a la ONU sobre aquest conflicte.
Expressant el nostre rebuig a les gestions espanyoles que han permès l’acord de pesca UE-Marroc que inclou aigües saharauis malgrat la negativa dels països escandinaus.
A la vista de la indubtable alineació de la política exterior espanyola amb les
pretensions d’annexió del Marroc, l’últim episodi de la qual ha estat la
declaració de José Luis Rodríguez Zapatero durant la seva recent visita a Rabat
en què lloava la proposta marroquina de l’Autonomia com a solució del conflicte.
Denunciant que aquest nou posicionament converteix Espanya en còmplice de la violació de la Legalitat internacional al Sahara Occidental i minva profundament la seva capacitat de mediació al conflicte.
Resolts a seguir lluitant per eradicar el colonialisme i la ocupació il.legal, que constitueixen les pitjors xacres que ha conegut la humanitat i són una negació radical dels més elementals drets de l’home i la dona.
És pel que us animem a secundar-nos, acudint a la concentració que tindrà lloc de 12:00 a 14:00 hores del proper dissabte dia 21 d’abril de 2007 al C/ Buen Suceso, cantonada amb C/ Ferraz de Madrid, sota el lema:
LA LEGALITAT INTERNACIONAL REPUDIA L’AUTONOMIA COM A SOLUCIÓ AL SAHARA OCCIDENTAL.
Comunitat Saharaui a Espanya. 21 de març de 2007