diumenge, d’octubre 23, 2011

ACAPS lamenta el segrestament de 3 cooperants als Campaments de Tinduf


Des de l’ACAPS lamentem molt els fets produïts a Rabuni (on es situa l’administració sahrauí dels Campaments de Tinduf) i que ha culminat amb el segrestament de 3 cooperants: Ainhoa Fernández Rincon, de l’Asociación de Solidaridad con el Pueblo Saharaui de Extremadura, Enric Gonyalons, de Mundobat i Rossela Urru, cooperant italiana del Comitè Italià per al Desenvolupament dels Pobles, a més de diversos ferits en l’intent d’evitar el segrestament de les 3 persones citades.

En aquests primers moments, en els que encara estem confusos, volem mostrar la nostra solidaritat amb les persones segrestades, les seves famílies, amb les organitzacions que representen, amb el Frente Polisario i amb totes les persones que pensen que val la pena continuar desenvolupant la solidaritat amb el poble sahrauí.

Volem destacar que les 3 persones cooperants, avui segrestades, tenen una llarguíssima trajectòria de treball i de cooperació amb els sahrauís i de fet, residien als Campaments de Tinduf d’una forma molt continuada.
 
Lamentem que hi hagi qui pugui pensar que el millor que poden fer per als seus pobles sigui segrestar a les persones que tenen la voluntat de cooperar i millorar les condicions de vida dels pobles africans. Pensem que podem parlar de models de cooperació, però que sempre cal  valorar la feina de les persones compromeses amb la millora de les condicions de vida dels pobles africans.

Condemnem l’utilització del segrest com a pràctica i demanaríem als seus autors que aboquessin les seves energies en la millora de les condicions de vida dels seus pobles

Estem segurs, des de l’ACAPS, que el Frente Polisario i el conjunt dels sahrauís que resideixen als Campaments de Refugiats de Tinduf faran tot el que estigui al seu abast per tal de resoldre aquesta situació tan lamentable.

Demanem la col·laboració espanyoles, italianes, europees i a la ONU per tal de tornar a casa a l’Ainhoa, l’Enric i la Rossela, així com sempre els hem demanat i demanarem que per fi treballin per resoldre la situació que pateix el poble sahrauí

Nosaltres, per la nostra part, volem destacar el nostre compromís amb els sahrauís i la nostra voluntat de continuar  treballant i cooperant amb els sahrauís dels Campaments de Tinduf, els sahrauís que resisteixen la repressió al Sahara Occidental ocupat i volem mostrar la nostra solidaritat.

Volem, doncs, l’alliberament immediat de l’Ainhoa, l’Enric i la Rossella


Núria Salamé (presidenta) / Antoni Guirao (vicepresident)
ACAPS / Federació d’Associacions Catalanes Solidàries amb el Poble Sahrauí