dijous, d’abril 21, 2011

L’ACAPS dóna pas a la Federació ACAPS

El moviment català solidari amb el poble sahrauí recordarà el 9 d’abril com el dia de tancament de l’emblemàtica ACAPS i el dia que es va celebrar l’assemblea constitutiva de la Federació d’Associacions Catalanes Amigues del  Poble Sahrauí. La junta de la flamant federació ha quedat constituïda amb Núria Salamé, presidenta, Toni Guirao, vicepresident, Rosa Farrés, tresorera, Cinta Moresco, secretària, Antònia Hernández, vocalia dones, Toni Guirao, vocalia projectes, i Miquel Cartró, vocalia comunicació i drets humans.

La Federació ACAPS està formada per associacions solidàries amb el pobles sahrauí, amb l’objectiu de treballar conjuntament, amb les diferències com a potencialitats, per sumar esforços i energies per ser més efectius en la lluita a favor de l’autodeterminació del poble sahrauí.

El context polític espanyol i català no és propici per a la causa sahrauí. L’actual govern de la Generalitat de Catalunya serà una gran aliada del Marroc. Les declaracions del president Artur Mas i la designació de Carles Llorens com a responsable de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament dibuixen un futur molt negre pel que fa a la solidaritat amb el poble sahrauí. Amb tot, Núria Salamé, presidenta de la Federació ACAPS, va manifestar la voluntat de continuar col.laborant amb les institucions des d’una predisposició positiva. Per aquest motiu, Salamé va assenyalar que “davant aquest futur incert caldrà molt d’esforç, i és necessari ser conscients que, com més units serem, més forts en les nostres conviccions i ens farem escoltar”. La presidenta de la Federació ACAPS va acabar la seva intervenció transmetent el suport incondicional a la Delegació del Front Polisario a Catalunya: “Som conscients i per tant coneixedors de la difícil situació que està travessant el seu país, però  en nosaltres sempre trobaran el suport, la complicitat i la comprensió que ens demanin”.

Pel que fa a les línies programàtiques, la Federació ACAPS intensificarà el treball polític i social, promovent mobilitzacions socials, la solidaritat amb els territoris ocupats, la defensa dels drets humans i la difusió i sensibilització del conflicte. Així mateix, continuarà gestionant projectes com els dels microcrèdits per a dones, suport a les tarbies, caravana, vacances en pau, la casa de malalts i d’altres acordats amb el Ministeri de cooperació de la RASD. L’assemblea també va acceptar la proposta de desenvolupar projectes de suport a les víctimes de les mines. L’entitat també s’obre a col.laborar amb la resta de moviment solidari amb el poble sahrauí.

L’acte va comptar amb la presència de Yamila Dambar, germana de Said Dambar, a qui li van mostrar tota la solidaritat, afecte i col.laboració per tal que s’investigui l’assassinat del seu germà i que es faci justícia.

 12 d’abril de 2011