dimecres, de juny 24, 2009

Una nova associació de joves sahrauís: LA CAUSA DE LA LÁGRIMA DE LOS SAHARAUIS

Fa pocs dies que va néixer una nova associació de joves sahrauís. Em van convidar, a Sabadell, a la seva presentació i vaig poder veure les seves ganes de treballar.

Personalment, m'he compromés amb ells / elles, a ajudar a tirar endavant aquesta associació i conec d'altres persones que també volen fer evident el seu compromís amb aquests joves sahrauís.

La seva primera preocupació és saber com poden contribuir a donar a conèixer la causa del seu poble i sobretot com la poden fer arribar als joves catalans. Una altra preocupació és de com poden col·laborar amb el conjunt del moviment solidari a Catalunya, amb el que han de tenir una relació privilegiada.

Per altra banda, crec que és bo per tots nosaltres, que hi hagi un grup de joves sahrauís compromessos i disposats a ajudar-nos en tot allò que pugui afavorir la difusió de la causa sahraí.

Aquesta nova associació, LA CAUSA DE LA LÁGRIMA DE LOS SAHARAUÍS, no neix amb la voluntat de competir amb ningú, sino d'enfortir l'estructura dels que creiem en la causa del poble sahrauí.

Hoy 6 de junio del 2009 se crea las bases de la futura asociación de jóvenes saharauis “LA CAUSA DE LA LAGRIMA DE LOS SAHARAUIS” en Sabadell (Barcelona).

Está previsto que la asociación tenga su sede en Granollers y que empiece a funcionar en breve.

Hemos visto la necesidad de crear esta asociación para agrupar a los jóvenes saharauis que vivimos en Cataluña y sentimos la necesidad de compartir nuestras inquietudes sobre el futuro de nuestro pueblo.

La asociación nace con 10 miembros, 8 mujeres y 2 hombres de 16 a 29 años y está abierta a todos los jóvenes que quieran colaborar.

Nuestro deseo es:

- mantener nuestra identidad y nuestra cultura

- tener contacto con los niños y jóvenes saharauis que viven con familias catalanas y españolas para recordarles nuestra cultura y que conozcan lo que sucede en los campamentos y en los territorios ocupado

- contactar con jóvenes españoles para que conozcan la situación de nuestro pueblo

- colaborar con las asociaciones de ayuda al pueblo saharaui
- Poder manifestar nuestra opinión cuando haya alguna acción desfavorable o favorable a nuestro pueblo, etc.


Esperamos la colaboración de todas las personas sensibles a la causa saharaui.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

ola me gustaria apuntarme a este sitio ya k soy española pero mia buelo era del 3youn y defiendo mis derexos y mi pais os dejo mi correo x si algun joven keire agregarme del grupo y decirme como va el tema y eso es
nory_4ever@hotmail.com

gracias

zel ha dit...

Bona iniciativa.

nuria salamé ha dit...

Felicitats per la vostra iniciativa, em semble molt important que des de el vostre exili us organitzeu per mantenir-vos units en la lluita. Des de Acaps us donem la benvinguda com a organització i esperem poder-vos ser útils.
Ens agradaria mantenir contacte amb vosaltres.
Salut i lluita

Núria Salamé
ACAPS