dilluns, d’abril 14, 2008

Per la INDEPENDÈNCIA del SAHARA OCCIDENTAL. Tots i totes a la Plaça Sant Jaume, dimarts 15 d'abril


Per la INDEPENDÈNCIA DEL SÀHARA OCCIDENTAL, contra les declaracions del president José Montilla

Lamentem, que el President de la Generalitat de Catalunya, en José Montilla, encapçalant una delegació institucional i comercial en visita al Marroc, en declaracions que han recollit els mitjans de comunicació, hagi manifestat el seu recolzament a la proposta d’autonomia del Sàhara Occidental, que fa el Regne del Marroc, valorant-la com un bon punt de partida, en les negociacions que porten a terme el govern d’aquest país i el Frente Polisario i que és contrària al sentir d’aquest, de la immensa majoria dels sahrauís i de les ressolucions de les institucions internacionals, que reconeixen el dret a l’autodeterminació del poble sahrauí.
Des del moviment català solidari amb el Poble Sahrauí rebutgem enèrgicament les esmentades declaracions ja que s’allunyen dels principis de la legalitat internacional i en les que creiem, el President de la Generalitat de Catalunya, oblida que el Sàhara Occidental és ocupat ilegalment pel Marroc, que aquest país explota les seves riqueses naturals en contra de la legislació internacional i on la població sahrauí pateix una dura repressió, és marginada i viu la vulneració sistemàtica dels seus drets com a persones i com a poble. A més, cal tenir present la situació dels quasi 200000 sahrauís exiliats als Camps de Refugiats de Tindouf, que des de fa més de 33 anys, pateix tot tipus de mancances i necessitats.
Des del moviment català solidari amb el poble sahrauí, creiem que el President de la Generalitat de Catalunya, ha de defensar, tant a Catalunya com al Marroc, el respecte de les resolucions de l’ONU, que reconeixen el drets legítims del poble sahrauí i que li garanteixen a decidir lliurement a viure en un Sàhara Occidental independent i en Pau. El Govern de Catalunya ha d’exigir, al govern del Marroc, el respecte als Drets Humans i a la legalitat internacional al Sàhara Occidental.
 amentem, doncs, que el President de la Generalitat de Catalunya, es mostri favorable a una proposta que no respecta la legalitat ni el dret internacional i que ignori el que podem llegir en el programa del seu propi partit, el PSC-PSOE, en les últimes eleccions legislatives:
 Espanya dóna suport a les negociacions directes entre el Marroc i el Frente POLISARIO, sota els auspicis de NU, amb el fi d’assolir per al conflicte del Sàhara, en el marc del dret internacional, una solució política justa, duradera, democràtica i acceptable per a totes les parts implicades que permeti l’autoderminació del poble sahrauí”.
 es del moviment català solidari amb el poble sahrauí, demanem una rectificació del nostre President, en José Montilla, al qual volem recordar que ha de ser prioritari, per part de qualsevol govern democràtic, exigir el respecte als Drets Humans, als drets dels pobles i a la legalitat internacional. La defensa d’aquests valors, han de ser prioritaris a qualsevol altre plantejament o principi.
El moviment solidari amb el poble sahrauí, us convoquem a una CONCENTRACIÓ, el proper 15 d’abril, a les 19h, a la plaça Sant Jaume, davant de la Generalitat de Catalunya, per denunciar i rebutjar les declaracions del President de la Generalitat de Catalunya.

PER UN SÀHARA LLIURE I INDEPENDENT!
Barcelona 14 d’abril de 2008