dimarts, de desembre 06, 2005

Per l'esquerra. Per la llibertat dels sahrauís


El Sàhara Occidental és un petit país a la costa Atlàntica d'Àfrica, just davant de les Canàries que aspira a la seva indèpendència, encara que estigui ocupat pel Marroc des de l'any 1975 i tot i que quasi 200000 persones viuen en camps de refugiats al sud de la ciutat algeriana de Tindouf, enmig de la HAMMADA DE TINDOUF, una mena de meseta molt àrida amb una climatologia molt dolenta i extrema.
Els sahrauís que viuen dins del Sàhara Occidental ocupat pel Marroc, viuen en un estat d'excepció permanent i tota expressió de la seva pertanyensa a la nació sahrauí, es considerat com a delicte i pensada amb presó.
Des del mes de maig es desenvolupa una INTIFADA, pacífica a les principals ciutats del Sàhara Occidental, com son Dakhla, El Aaiun o Tan Tan (aquesta dins de la franja de Tarfaya). Tot i l'actitud pacífica dels sahrauís, aquests son apallissats, detinguts i tancats en presons on son amuntegats i per fi, condemats a penes de molts anys per accions tant trivials com mostrar la seva bandera.
SOLIDARITAT AMB EL POBLE SAHRAUÍ
Comitè Català de Solidaritat amb Aminetu Haidar i tots els presos sahrauís