dilluns, de febrer 12, 2007

CONTRA LA VENDA D'ARMAMENT AL MARROC PER PART DEL GOVERN D'ESPANYA







Des de l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí, volem denunciar la venda d'armament, per part del govern d'Espanya al Marroc. Aquesta venda, d'unes 2000 unitats blindades d'alta tecnologia, similars a les que l'exercit espanyol utilitza en aquests moments, estan preparades per localitzar tot tipus de vehicles o persones en moviment, a través de detectors infrarojos. Però més enllà dels aspectes tècnics, aquesta venda significa que el govern d'Espanya, es situa contra tota legalitat internacional, que prohibeix armar a un país en guerra, com és el cas del Marroc.

A més, aquesta venda, trenca la suposada neutralitat d'Espanya en el conflicte que enfronta el Marroc i el Sàhara Occidental. Neutralitat, que considerem ja contrària a la posició d'un país com a Espanya, que és administradora d'un territori, el Sàhara Occidental, que ha de completar el procés de descolonització.

Ningú dubta, ja, que el govern d'Espanya amb accions com aquesta, està fent la feina bruta d'aquells que volen forçar una sortida al conflicte al marge de la legalitat internacional.

Denunciem que entre aquestes accions, contràries al poble sahrauí, està el retràs endèmic en la entrega i repartiment d'aliments, provinents de la solidaritat internacional i que sense cap mena de dubte, vol acabar amb la resistència dels sahrauís a través de la fam als Campaments de Refugiats de Tindouf

Denunciem que l'armament venut per Espanya, es pot i serà utilitzat al llarg del Mur que separa els territoris del Sàhara Occidental, ocupats pel Marroc i el refugiats sahrauís dels Campaments de Tindouf.

Denunciem que aquesta venda d'armament, genera un clima pre bèl·lic, que no afavoreix gens la solució pacífica del conflicte que enfronta el Marroc i el poble sahrauí. Amb aquesta acció, es perjudiquen tots els intents de la ONU i de la comunitat internacional per tal de trobar una sortida pacífica i justa al conflicte.

Denunciem que amb el rearmament del Marroc, un país que viola sistemàticament els drets humans, no sols es va en contra de tots els principis que diu defensar el govern d'Espanya, a nivell internacional, d'afavorir i cooperar amb països que apliquen els principis democràtics i de respecte a la legalitat internacional, sino que a més qüestiona la seva suposada voluntat de diàleg intercultural, manifestada en diversos fòrums internacionals.

Demanem, que Espanya es faci enrere en aquesta venda de material bèl·lic d'alta tecnologia al Marroc, i que dediqui els seus esforços a buscar una sortida justa al conflicte que enfronta el Marroc i el poble sahrauí

En aquest conflicte, Espanya, ha d'actuar com a país que ha de descolonitzar un territori, que en tots els fòrum internacionals, te reconegut el dret a l'autoderterminació. Creiem que totes les accions s'han de dirigir a denunciar i a solucionar, de forma justa,

La situació dels sahrauís que ja fa 32 anys que viuen exiliats a la Hammada algeriana

La situació dels sahrauís que viuen al Sàhara Occidental ocupat del Marroc, que viuen dia a dia, una situació de violació constant dels seus drets com a persones i com a poble.

Demanem al govern d'Espanya que no culmini la venda d'armament d'alta tecnologia al Marroc, perquè és un país en guerra i sols aquest fet, ja el situa en una posició d'il·legalitat a nivell internacional i en segon terme, perquè encara té pendent de culminar el procés de descolonització al Sàhara Occidental.

ACAPS, com a associació solidària amb el poble sahrauí, volem demostrar, en tot moment, la nostra ferma voluntat d'estar al costat del poble sahrauí, en tot moment i en els més delicats, els sahrauís, contaran amb la nostra veu i amb la nostra voluntat de denunciar les situacions injustes que pateixen des de fa més de 30 anys

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per a la teva info,

T'informo que acabo de penjar l'apunt 'Crida de l'intergrup per la Pau al Sahara del Parlament Europeu' al meu bloc http://blocs.mesvilaweb.cat/raulromeva

Afectuosament,

Raül