dimecres, de juny 28, 2006

RECOLZEM LA LLUITA DEL POBLE SAHRAUÍ. RECOLZEM EL FRENTE POLISARIO


A vegades, costen d'explicar una sèrie de coses que pasen pel nostre mon i més quan les notícies son contradictòries o quan el do de l'oportunitat o el posibilisme polític es volen portar a extrems que crec que son incomprensibles, fins i tot, pels que el postulen.

Com cal entendre que mentre que des de l'ONU es nomeni un representant del Marroc com a vicepresident del grup africà en el Consell de Dret Humans de la ONU i al temps el Marroc sigui denunciat sistemàticament per organitzacions com Aministia Internacional, per la seva violació constant i cruel dels drets humans de les persones, incloent a sahrauís que lluiten per la independència del seu país i a marroquís que lluiten per democratitzar el seu país.

I es que davant la situació en que viuen els sahrauís, exiliats a la Hamada algeriana o patint la repressió dels ocupants colonials dins del seu país, cal actuar. Les notícies que ens arriben del Sàhara ocupat, son alarmants ... la última tàctica de les forces d'ocupació és l'eliminació dels joves que s'atreveixen a sortir al carrer i protestar per la situació diària en la que viuen i en la que no tenen cap espai per donar a conèixer les seves idees ... per ensenyar la seva bandera ... per explicar que molt aviat el VERD i el NEGRE s'intercanviaran.

Aquests dies, coneixem que SBAI AHMED,HADDJI AHMED MAHMUD (Elkinan) HADDJI SALAH i BRAHIM SABBAR, han estat detinguts i maltractats 10 dies per l'exèrcit marroquí. El seu delicta era la seva intenció de fundar la secció local de Bojador de l'Associació Sahraui de Víctimes de Violacions Greus dels Dret Humans Comeses per l'Estat Marroquí (ASVVGDHEM). Les penes per la seva intenció va de l'any als 3 anys en les presons marroquines, on continuaran patint les violacions dels drets humans, les tortures, ... abandonats per molts d'aquells que els haurien de recolzar, com l'estat d'Espanya.

Cada dia hi ha un motiu per continuar explicant el que estan patint els nostres sahrauís ... Cal continuar amb la nostra lluita ... cal continuar fer arribar la nostra solidaritat amb els presos i els activistes sahrauís ... cal continuar recolzant la lluita del poble sahrauí ... cal recolzar el FRENTE POLISARIO

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Toni,
no puc entendre, ben segur com molts altres que des de l'ONU, com bé dius, es nomeni un representant del Marroc com a vicepresident del grup africà en el Consell de Drets Humans.

Adjunto aquest comunicat:
Amnistía Internacional acusa de tortura al Gobierno de Marruecos
afrol News, 27 de Junio - La organización internacional de defensa de los Derechos Humanos Amnistía Internacional (AI) reclamó el lunes en Rabat "que termine la tortura en los centros de detención" de Marruecos, y pidió al gobierno marroquí que permita a las organizaciones no gubernamentales visitar esos centros.

Con motivo de la jornada de las Naciones Unidas contra la tortura, la sección marroquí de Amnistía Internacional informó en una rueda de prensa que ha invitado al jefe del Gobierno marroquí "a que firme el protocolo para adherirse a la convención contra la tortura" que permite a las organizaciones no gubernamentales visitar los centros de detención.

"Este tipo de protocolo permite luchar más eficazmente contra la tortura y sobre todo prevenirla", según los miembros de la sección marroquí de Amnistía Internacional.

Según distintas organizaciones no gubernamentales marroquíes defensoras de los derechos humanos, se estima que la práctica de la tortura en Marruecos "ha alcanzado proporciones alarmantes en estos últimos meses", indicaron fuentes oficiales saharauis.

Como ejemplo, la Organización Marroquí de Defensa de los Derechos Humanos (AMDH) citó varios casos de tortura y varias muertes durante estos últimos meses en las comisarías de policía y de la gendarmería para "extraer confesiones por la fuerza".

Según la ONG, "Varias personas han muerto bajo la tortura durante estos últimos meses, especialmente Hamdi Lembarki en El Aaiun (Sáhara Occidental), Larbi Suabni en Mohammedia, Adil Zayati y Abdelghafur Haddad en Salé (cerca de Rabat)".

llegit això crec que sobren les paraules.

Nosaltres seguirem en la lluita per tot el que tu molt bé expliques:
Cada dia hi ha un motiu per continuar explicant el que estan patint els nostres sahrauís ... Cal continuar amb la nostra lluita ... cal continuar fer arribar la nostra solidaritat amb els presos i els activistes sahrauís ... cal continuar recolzant la lluita del poble sahrauí ... cal recolzar el FRENTE POLISARIO.

i aquest sentiment, aquesta lluita és el que m'agradaria fer arribar a totes les persones, famílies que durant aquests mesos acullen a casa seva un infant sahrauí, han de saber com està patint la seva gent, la seva família al Sàhara ocupat i perquè ells estant visquen en camps de refugiats...hem de prendre consciència tots plegats que cal exigir al Govern de l'estat espanyol i en concret a les formacions politiques que actualment ens governen un compromís clar i sincer amb el Poble Saharuí. Tots i totes els hi hem de demanar serietat i compromís!!! no valen excuses!!!

bé, em despedeixo ja que no sé molt bé com acabar... serà per l'esgotament d'aquests dies.
una abraçada i ens veiem.

Anònim ha dit...

BLANCA QUE BÉ QUE PARLES...M'HA PUJAT UN NO SE QUE PEL COS...HO DIC EN SERIO...ESTIC AMB VOSALTRES, ARA MES QUE MAI EN DE RECOLZAR EL FRENTE POLISARIO.

Anònim ha dit...

Toni, Blanca i Anna:

Estic totalment d'acord amb vosaltres.

Sobren més paraules.

Salut i feina solidària!

Miquel